Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

15_los_angeles_i_magyar_filmfesztivalMagyarország hivatalos Oscar-nevezésével, a Saul fia című film díszvetítésével veszi kezdetét csütörtökön a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál.

A megnyitót megelőzően a nyugati parti nagyvárosban működő magyar főkonzulátus szervezésében szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót és fogadást tartanak. A két eseményen részt vesz Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete és Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház igazgatója. Hozzájuk este csatlakozik a Saul fia rendezője, Nemes Jeles László és a film főszereplője, Röhrig Géza.

A Saul fiának az Ahrya Fine Arts by Laemmle filmszínházbeli vetítésén Gazdag Gyula filmrendező, a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i tagintézményének (UCLA) professzora moderálásával tartanak közönségtalálkozót a film készítőivel. Az eseményre meghívást kapott Robert Wexler rabbi, az Amerikai Zsidó Egyetem elnöke, valamint az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) regionális képviselete is.

Vidnyánszky Attila A szarvassá változott fiú című filmjét pénteken mutatják be, szintén közönségtalálkozóval összekötött vetítésen.

A fesztivál során számos magyar játékfilmmel és rövidfilmmel ismerkedhet meg a közönség. A játékfilmek között vetítik Zomborácz Virág Utóélet, Kern András Gondolj rám, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér, Fazekas Csaba Swing, Miklauzic Bence Parkoló, valamint Pejó Róbert Mancs című munkáját. A rövidfilmes válogatásban szerepel többek között Szabó Mátyás Határ, Fabricius Gábor Sintér és Szemző Tibor Vágy, hogy indiánok lehessünk című alkotása.

A programsorozat részeként gyermekfilmfesztiválnak ad otthont a Los Angeles-i Magtár (Hungarian Cultural Alliance).

A 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál részleteiről a 15hffla.com internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya