Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

15_los_angeles_i_magyar_filmfesztivalMagyarország hivatalos Oscar-nevezésével, a Saul fia című film díszvetítésével veszi kezdetét csütörtökön a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál.

A megnyitót megelőzően a nyugati parti nagyvárosban működő magyar főkonzulátus szervezésében szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót és fogadást tartanak. A két eseményen részt vesz Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete és Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház igazgatója. Hozzájuk este csatlakozik a Saul fia rendezője, Nemes Jeles László és a film főszereplője, Röhrig Géza.

A Saul fiának az Ahrya Fine Arts by Laemmle filmszínházbeli vetítésén Gazdag Gyula filmrendező, a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i tagintézményének (UCLA) professzora moderálásával tartanak közönségtalálkozót a film készítőivel. Az eseményre meghívást kapott Robert Wexler rabbi, az Amerikai Zsidó Egyetem elnöke, valamint az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) regionális képviselete is.

Vidnyánszky Attila A szarvassá változott fiú című filmjét pénteken mutatják be, szintén közönségtalálkozóval összekötött vetítésen.

A fesztivál során számos magyar játékfilmmel és rövidfilmmel ismerkedhet meg a közönség. A játékfilmek között vetítik Zomborácz Virág Utóélet, Kern András Gondolj rám, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér, Fazekas Csaba Swing, Miklauzic Bence Parkoló, valamint Pejó Róbert Mancs című munkáját. A rövidfilmes válogatásban szerepel többek között Szabó Mátyás Határ, Fabricius Gábor Sintér és Szemző Tibor Vágy, hogy indiánok lehessünk című alkotása.

A programsorozat részeként gyermekfilmfesztiválnak ad otthont a Los Angeles-i Magtár (Hungarian Cultural Alliance).

A 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál részleteiről a 15hffla.com internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés