Hírek

Tízéves a Magyar Anime Társaság, ötvenéves az anime!

Anime Eyes1963-ban Osamu Tezuka AstroBoy-ával útnak indult az anime világhódítása. Rá negyven évre, 2003-ban egy maroknyi bohó fiatal úgy döntött, hobbijuk képviseletére egyesületet alapítanak a salgótarjáni HungaroConon. Ezt a kettős évfordulót ünnepelik most egy hamisítatlan AnimeConnal a Petőfi Csarnokban, augusztus 17-én!

Gyere és ünnepelj a Magyar Anime Társasággal!

A kiemelt évfordulók alkalmából az elmúlt hónapokban Magyarországon elsőként készítettek átfogó felmérést a hazai anime-szubkultúráról. A több ezer résztvevővel zajlott kutatás eredményeiről a nagyszínpadon számolnak be, illetve a rendezvényen jelentik be az idén megjelenő első magyar anime-szakkönyvet is.

AnimeCon

Hogy mi minden vár rátok?

A jó hangulat, kézműves és mindenféle vásár, továbbá a rengeteg hasonszőrű rajongó mellett most is megtaláljátok az összes kedvenc conos programotokat! Lesz szülinapi köszöntő és retro AMV-zés, cosplayverseny a Cosplay.hu támogatásával, 10próba a conon gyűjthető pecsétekkel, karaoke az Adarna csapatával, DDR igazi fém táncpadokon, konzolszoba mai és retro jóságokkal, rajzverseny helyben készült és előre nevezett művekkel *mélylevegő* quiz és beugró a Nagyszínpadon, cosplay foci és rituális dinnyecsapkodás a PeCsa előtti szabadtéren, MegaSeiyuu és előadások a Karaoke teremben *szolidan kékül az oxigénhiánytól* AnimeBarkács kiállítás, obento és sütiverseny, melyekre helyben is nevezhettek és végül, de nem utolsó sorban SoundOfJapan afterparty a Comics Shottail Barban! *elájul*. A teljes programot természetesen megtaláljátok a honlapon!

Nincs más hátra, mint hogy beszerezzétek a jegyeteket, és szombat reggel menjetek a PeCsába! További részletek honlapunkon, facebook oldalunkon és az AnimeCon eventjén!
Helyszín: Petőfi Csarnok, 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.

Időpont: 2013. 08. 17., 10:00-20:00 (pénztárnyitás 9:00-kor)

Jegyár: 2000 Ft

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com