Hírek

Több év után végre mozikba kerül James Franco Zeroville című filmje

2015 óta ül a polcokon James Franco Zeroville című filmje, amelyben Seth Rogen, Joel King, Dave Franco, Will Ferrell és Megan Fox is szerepel. A myCinema jóvoltából pedig végre mozikba kerül a mű – írja a theplaylist.

James Franco jó ideje alkot a kamera mindkét oldalán már. Még 2005-ben rendezte meg legelső filmjét, A majmot, amit azóta közel 40 egészestés film, sorozatepizód, dokumentumfilm és videó követett. 2015-ben készítette el a Zeroville című vígjáték-dráma keveréket, amely Hollywood és a filmipar átalakulására fókuszál a ’60-as évek legvégén.

A történet egy fiatal színészről szól, aki Hollywoodba érkezik, hogy sztár legyen, ám az ipar korántsem olyan, amilyennek hitte. A szakma bugyraiban való lavírozása közben ismer meg hihetetlen figurákat, akikkel együtt ébred rá, milyen mágikus ereje is van a mozinak. Az alkotás egyébként egy 2007-es Steve Erickson-adaptáció, melyből Ian Olds és Paul Felten írták meg a forgatókönyvet.

James Franco nemcsak rendezte, de szerepel is a filmben Seth Rogen, Will Ferrell, Megan Fox, Joel King, Dave Franco, Craig Robinson, Danny McBride és Jacki Weaver oldalán.

A csavar azonban az, hogy anno 4 évvel ezelőtt a filmet az Alchemy vásárolta meg, amely azonban csődbe ment, így a Zeroville is elveszett egy időre. Most a myCinema kezdeményezésére azonban végre mozikba kerül az alkotás, de csak limitált kiadásban.

Az sajnos szinte kizárt, hogy a hazai nagyvászonra is eljusson ez a Hollywoodhoz írt óda, de reménykedni azért lehet. Franco egyébként egy másik saját rendezése és főszereplése is a mozikba kerül 2019-ben. Ez a The Long Home című dráma, amely szintén egy adaptáció lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.