Hírek

Több mint 20 000-en követelik a Netflixtől, hogy törölje az Amazon sorozatát

A Good Omens magára haragította a keresztény szervezeteket a tengerentúlon, akik (ahogy az manapság szokás) kiírtak egy petíciót, melyben azt követelik a Netflixtől, hogy töröljék a sorozatot. A probléma csak az, hogy a sorozatnak semmi köze nincs a Netflixhez. 

Nagy felháborodást keltett az amerikai keresztény szervezetek körében a Good Omens című sorozat, amit azzal a váddal illetnek, hogy normalizálja a sátánizmust. A show eltörlése végett aláírásgyűjtésbe kezdtek, és immár több mint 20 000-en fejezték ki támogatásukat. A kampányt a Return to Order nevű keresztény szervezet indította útnak, és amellett, hogy szerintük a sorozat a sátánizmust igenli, problémásnak tartják, hogy Isten egy nő, történetesen Frances McDormand hangján szólal meg; hogy az Antikrisztust egy átlagos gyerekként ábrázolják és gúnyt űznek az Úr bölcsességéből. Ezért azt követelik a Netflixtől, hogy vegye le az oldalról. A bökkenő csak az, hogy a Netflixnek semmi köze sincs a sorozathoz.

A Good Omens ugyanis az Amazon Prime és a BBC koprodukciójában készült Neil Gaiman és Terry Pratchett fantasyregénye nyomán. Prachett halála előtt arra kérte írótársát, hogyha filmadaptáció készülne a műből, akkor csakis ő írja a forgatókönyvet, amit be is váltott Gaiman. A sorozat körül kialakult mizériáról Gaiman azt írta a Twitteren, „Imádom, hogy a Netflixet akarják rávenni, hogy kicsinálják a #GoodOmenst. Ez tényleg mindent elmond. Zseniális az egész…megígéritek, hogy nem szóltok nekik?” Sajnos a petíciót időközben átírták. 🙁

Good Omens (2019)

A Good Omens egy hatrészes minisorozat, ami a hónap elején debütált a főszerepben Michael Sheennel és David Tennanttel, akik egy angyali és egy démoni entitást keltenek életre. Miután az Antikrisztus eljövetelével a világvége fenyeget, összefognak, hogy a gonoszt egy mérsékelt középútra térítsék.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya