Hírek

Több mint 20 000-en követelik a Netflixtől, hogy törölje az Amazon sorozatát

A Good Omens magára haragította a keresztény szervezeteket a tengerentúlon, akik (ahogy az manapság szokás) kiírtak egy petíciót, melyben azt követelik a Netflixtől, hogy töröljék a sorozatot. A probléma csak az, hogy a sorozatnak semmi köze nincs a Netflixhez. 

Nagy felháborodást keltett az amerikai keresztény szervezetek körében a Good Omens című sorozat, amit azzal a váddal illetnek, hogy normalizálja a sátánizmust. A show eltörlése végett aláírásgyűjtésbe kezdtek, és immár több mint 20 000-en fejezték ki támogatásukat. A kampányt a Return to Order nevű keresztény szervezet indította útnak, és amellett, hogy szerintük a sorozat a sátánizmust igenli, problémásnak tartják, hogy Isten egy nő, történetesen Frances McDormand hangján szólal meg; hogy az Antikrisztust egy átlagos gyerekként ábrázolják és gúnyt űznek az Úr bölcsességéből. Ezért azt követelik a Netflixtől, hogy vegye le az oldalról. A bökkenő csak az, hogy a Netflixnek semmi köze sincs a sorozathoz.

A Good Omens ugyanis az Amazon Prime és a BBC koprodukciójában készült Neil Gaiman és Terry Pratchett fantasyregénye nyomán. Prachett halála előtt arra kérte írótársát, hogyha filmadaptáció készülne a műből, akkor csakis ő írja a forgatókönyvet, amit be is váltott Gaiman. A sorozat körül kialakult mizériáról Gaiman azt írta a Twitteren, „Imádom, hogy a Netflixet akarják rávenni, hogy kicsinálják a #GoodOmenst. Ez tényleg mindent elmond. Zseniális az egész…megígéritek, hogy nem szóltok nekik?” Sajnos a petíciót időközben átírták. 🙁

Good Omens (2019)

A Good Omens egy hatrészes minisorozat, ami a hónap elején debütált a főszerepben Michael Sheennel és David Tennanttel, akik egy angyali és egy démoni entitást keltenek életre. Miután az Antikrisztus eljövetelével a világvége fenyeget, összefognak, hogy a gonoszt egy mérsékelt középútra térítsék.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..