Hírek

Több mint 40 világpremier szerepel a Los Angeles-i Filmfesztiválon

lowridersTöbb mint negyven világpremier szerepel a júniusi Los Angeles-i Filmfesztivál műsorán, az öt versenykategória alkotásainak 43 százalékát nők rendezték, 38 százalékát pedig nem fehér filmrendezők – ismertették a részleteket a mustra szervezői.

A Los Angeles-i Filmfesztivált 22. alkalommal rendezik meg június 1. és 9. között Los Angeles belvárosában. A független filmes seregszemle az alacsony padlójú autók rajongóinak különleges latin szubkultúrájába vezető Lowriders című produkcióval nyílik meg. A filmet Ricardo de Montreuil rendezte Melissa Benoist, Eva Longoria és Demián Bichir főszereplésével.

A fesztivál kedden tette közzé öt versenykategóriájának programját, valamint rövidfilmes és websorozat-válogatását. A 42 világpremiert felsorakoztató műsorban 28 ország filmjeit láthatja a közönség, köztük német, finn, brazil, mexikói, kanadai és brit alkotásokat. Az öt versenymezőny filmjeinek 43 százalékát női, 38 százalékát pedig etnikai kisebbségekhez tartozó rendezők jegyzik jelezve, hogy a szervezők számára fontos volt a sokszínűség.

A Deadline.com beszámolója szerint a fesztivál vendégrendezője idén Ryan Coogler, a Creed – Apolló fia rendezője lesz, a Spirit of Independence-díjat a Selma rendezője, Ava DuVernay és az Array Releasing forgalmazó cég veheti át.

A külföldi filmek versenykategóriájában mutatják be a francia Anais Volpé emancipációs témájú HEIS: Chroniques című alkotását és Derrick Borte német rendező London Town című brit zenés játékfilmjét is.

A mustra programja a független film misszióját tükrözi, egyúttal utat nyit a sokszínűség és az innovatív hangok számára – mondta el a fesztivál igazgatója, Stéphanie Allain. A Los Angeles-i Filmfesztiválra évente 75-90 ezer néző látogat el.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com