Hírek

Verzió 2017: Több mint száz dokumentumfilm az idei fesztiválon

Negyvennégy országból több mint száz dokumentumfilm érkezik az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra, amelyet november 14. és 19. között Budapesten, november 23. és 25. között Pécsen és Szegeden rendeznek meg.

A fesztivál az eddigi legbővebb programmal jelentkezik – hangsúlyozta Oksana Sarkisova fesztiváligazgató a program keddi sajtótájékoztatóján. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál nyitóeseményének az idén a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont, ahol egy Irakban élő ápoló életét bemutató alkotás, a Nincs hová bújnod (Nowhere to Hide) című, iraki-svéd-norvég koprodukcióban készült, IDFA-fődíjas (International Documentary Film Festival Amsterdam) dokumentumfilm vetítésével veszi kezdetét a mustra.

Hozzátette: az idei programba került alkotások a mai politikai, társadalmi, gazdasági és környezeti válságok emberi dimenzióival foglalkoznak. Több film is a menekültek személyes szemszögéből mutatja be a Szíriában, Afganisztánban és Irakban dúló háborúk borzalmait és következményeit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com