Hírek

Tolcsvába érkezik a Magyar Hollywood Túra

hollywood-sign-addressEzúttal a filmgyáros, producer William Fox, azaz Fuchs Vilmos nyomait kutatják fel szülőhelyén.

A Magyar Hollywood Túra elérkezett William Foxhoz, a hollywoodi filmipar egyik alapító atyjához, aki Fuchs Vilmos néven, 1879-ben Tolcsván született. Augusztus 14-én 14 órakor a tolcsvai Szirmay-Waldbott kastélyban Bokor Balázs nagykövet, volt Los Angeles-i főkonzul „Az én Hollywoodom” című könyve alapján filmes személyiségeket felvonultató happeningre kerül sor, amely hollywoodi érdekességeket feltáró beszélgetésből, filmrészletek vetítéséből, filmzene részletek lejátszásából, és természetesen William Fox, alias Fuchs Vilmos életének bemutatásából áll.

Jelen lesz: Rófusz Ferenc Oscar-díjas fimrendező, Bollók Csaba filmrendező, az Oscar-díjra jelölt Iszka utazásának rendezője, Salamon András Balázs Béla-díjas rendező és Piroch Gábor hollywoodi vezető kaszkadőr.

Az esemény a Zempléni Fesztivál része, a belépés díjtalan. A sorozat következő programja augusztus 26-án lesz Mátészalkán, ahol Tony Curtisre emlékeznek.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés