Hírek

Jankovics Marcell Toldi adaptációja október 20-tól látható a mozikban

Egy hónap múlva, október 20-án kerül a hazai mozikba a magyar animáció egyik legnagyobb alakja, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell utolsó alkotása, a Toldi.

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Az animációs filmben nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is.

Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

Elkészült a mozifilm előzetese, melynek készítésével kapcsolatban Doraya Bouandel vágó elmondta: „Arany János Toldiját mindenki ismeri, olvasta, valószínűleg meg is tanult belőle részleteket. Erre az ismerősség-érzetre épít az előzetes. A trailert nézve talán a néző is mondja majd a szöveget Széles Tamással együtt, és bízunk benne, hogy kedve támad újra átélni az egész történetet a moziban. Az igazán szemfüles nézők pedig a trailerben is kiszúrhatják a Toldi Miklós mögött felsorakozó filmkészítőket, többek között Jankovics Marcellt, Mikulás Ferencet és Csákovics Lajost. Érdemes tehát nagyon figyelni, vagy megnézni még egyszer.”

A film a Kecskemétfilm gyártásában készült. A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A producer Mikulás Ferenc, a zeneszerző Selmeczi György, a látványtervező és színdramaturg Maticska Zsolt és Richly Zsolt, a gyártásvezető Vécsy Vera. A Toldi mesélője Széles Tamás. 

A film október 20-án kerül a magyar mozikba a Kecskemétfilm és Mozinet forgalmazásában.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com