Hírek

Tolkien családja elutasítja az íróról szóló életrajzi filmet

J.R.R. Tolkien leszármazottai egyértelműen kijelentették, nem támogatják A Gyűrűk Ura írójáról készülő filmet.

Májusban mutatják be a Tolkien című életrajzi filmet, melyben az Egy fiúról és az X-Men-filmekből is ismert Nicholas Hoult alakítja a méltán híres fantasyszerzőt. A Tolkienben megtudhatjuk, hogy az árvaként felnövő író hogyan lel barátokra, hogyan találja meg a szerelmet, és emellett milyen inspirációk érik az élete során, melyekből legnagyobb művei merítkeznek. Az I. világháborús élményeit is láthatjuk, ahol a barátaiból álló „szövetsége” felbomlik. Középfölde történetét ezek a benyomások ihlették.

A család azonban nem örül, hiszen már eleve azt se szerették volna, hogy ez a film elkészüljön.

A Tolkient készítő Searchlight Pictures egy közleményt adott ki, reagálva erre: „Igazán büszkék vagyunk Dome Karukoski filmjére, ami J.R.R. Tolkien fiatal éveinek dramatizációja, és nem műveié. Bár nem álltunk kapcsolatban a Tolkien-családdal a produkció készítésekor, a stáb tagjai a legnagyobb tisztelettel adóznak Mr. Tolkien személye és úttörő irodalmi munkája előtt.”

A Tolkien című filmet május 10-én mutatják be az amerikai mozik. Hazai premierről egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..