Hírek

Tolvaly Ferenc új filmet mutat be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én, szombaton láthatja a nagyközönség először Tolvaly Ferenc legújabb filmjét, a Szent Ignác útját.

Szeptember 4-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be a Szent Ignác útja – Camino Ignaciano című filmet. „Megmutatni a láthatatlan, segíteni elmerülni a csendben – nem kevesebbre vállalkozik a zarándokfilmjeiről ismert direktor alkotása” – írja a sajtóközlemény.

A Szent Ignác útja forgatókönyve Tolvaly Ferenc El Camino 20 év múlva – Szent Ignác útja című regénytervezete alapján készült. A regény, melyben a szerző feldolgozza a forgatás alatt gyűjtött tapasztalatait, a filmmel egy időben, szeptember 2-án kerül a könyvesboltokba a Kortárs Kiadó gondozásában.

A Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyv alapján készült alkotás „az élet legfontosabb utazására hívja nézőit: egy utazásra saját magunk mély megismerése és megértése felé” – írja a közlemény. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt először tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es, életváltoztató útját.

A forgatókönyvíró-rendező Tolvaly Ferenc filmje rávilágít az út spirituális és vizuális szépségeire. A Szent Ignác útja egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt
érdeklődőknek és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, miközben a spanyol kultúra és a természet szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér” – fogalmaznak.

A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano operatőre Pataki Ádám, a társ-forgatókönyvíró Balázs Zsuzsa. A spanyol jezsuita lelki vezető, José Luis Iriberri SJ magyar hangja Hegedűs D. Géza. A zeneszerző Bencker László, a producer Csáky Attila, koproducere pedig Hidvéghy Melinda.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A Cameofilm Stúdió gyártotta, és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta. Forgalmazó az MTM Kommunikációs Zrt.

A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano szeptember 9-től több fővárosi és vidéki moziban is megtekinthető lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés