Hírek

Tom Cruise Iñárritu új filmjében

Közel 10 év után rendez ismét angol nyelvű filmet Alejandro G. Iñárritu. A főszerepben pedig nem más, mint Tom Cruise szerepel majd.

A kortárs akciófilmek egyik legnagyobb sztárja, Tom Cruise egy tőle bizonyos szintig szokatlan rendezőhöz csatlakozott egyik legújabb projektjében. Az színész ugyanis Alejandro G. Iñárritu következő filmjének főszerepére szerződött le. A mexikói alkotó otthonosan mozog az angol nyelvű filmek területén, hiszen korábban olyan sikeres darabokat hozott már el nekünk, mint a 21 gramm, a Bábel, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) vagy A visszatérő. Utóbbi azért is volt jelentős, mert végre Oscar-díjat jelentett a főszereplő Leonardo DiCapriónak.

A rendező most 10 év után ismét angol nyelvű filmet készít, Tom Cruise pedig újfent bizonyíthatja, hogy jóval több van benne, mint repülőkből kiugrálni és lemotorozni egy hegy csúcsáról.

No nem mintha az eszméletlenül veszélyes és látványos mutatványok önmagukban ne lennének tisztelendők, de gyakorlatilag 2008-ig, és a Valkűrig kell visszamennünk, hogy ne valamilyen féle akciófilmben találjuk a színészt: legyen az tipikus, romantikus vagy szörnyekkel teli.

Most azonban nagy esély van rá, hogy Cruise ismét megcsillogtassa drámaibb oldalát is, ahogy azt pályafutása során több alkalommal is megtette már.

Szerintünk ezek a legjobb Tom Cruise alakítások

Az új közös projektről egyelőre nem sokat tudni; nagy titokban tartják a film részleteit a Warner Bros. és a Legendary Entertainment háza táján. Az biztos, hogy egy teljesen eredeti alkotásról van szó – ami a mai Hollywoodban lassan ínyencségnek számít -, és hogy a forgatókönyvet tavaly fejezte be Iñárritu és Sabina Berman. Sőt, az írásban még Alexander Dinelaris és Nicolas Giacobone is besegítettek. A rendező velük írta a Birdman forgatókönyvét is, amely Oscar-díjat is ért, másik három szobor mellett. Cruise pedig, aki januárban írt alá a Warner Bros.-hoz a produceri teendőkből is kiveszi majd a részét.

Premierdátumról egyelőre korai lenne beszélni, noha a rendező térképén az IMDb alapján egyedül ez a film szerepel. Cruise egy kicsit elfoglaltabb: az űrben forgat majd filmet Doug Liman vezetésével, és állítólag A holnap határa folytatásában is visszatérhet. Mindezt persze azután, hogy jövőre elénk kerül a Mission Impossible: Leszámolás második része.

Címkék

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com