Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Tom Cruise nem pihen – Mission: Impossible – Utóhatás előzetes

Idén hatodik részéhez érkezik a Mission: Impossible-franchise, főszerepben pedig ismét a fáradhatatlan Tom Cruise, aki újabb nyak-, de inkább bokatörő kaszkadőrmutatványokra vállalkozott. Mindent a közönségért!

Ethan Hunt (Tom Cruise), az IMF mindenre elszánt szuperügynöke ezentúl saját vakmerőségének következményeivel találja szemben magát. Mivel tipikusan az az ember, aki nem néz körül az úton, mielőtt átmegy, ez kegyetlenül visszaüt az Utóhatás című hatodik filmben. Huntot már az előzetes elején paráztatja az ötödik rész ellenfele, a Titkos nemzet árnyékszervezetének vezetője, Solomon Lane (Sean Harris) – komolyabb vizekre terelve az új etapot.

Az Utóhatás várhatóan több karaktert ad majd Huntnak, aki a legutóbbi részekben inkább csak „Tom Cruise volt akcióhős-módban”, és semmi jellemfejlődés nem történt vele. Cruise ezúttal is láthatóan megdolgozott a szerepben: helikopterről lóg, motorral ütközik, hegyoldalakról zuhan le. Az egyik snittben pedig láthatjuk azt a jelenetet is, melyben a bokáját törte.

Christopher McQuarrie, az előző rész rendezője visszatér. Ő az első olyan direktor, aki több mint egy filmet rendezett a franchise-ban. Korábban szándékosan választottak minden filmhez egy új vezéralakot, mert úgy gondolták, az megfelelően elkülöníti majd a részeket egymástól. McQuarrie azonban a látottak alapján nem ugyanazt hozza.

Sokkal sötétebb tónusú, de akcióval talán még jobban dúsított filmet sejtet az előzetes.

Cruise mellett visszatér a feleségét alakító Michelle Monaghan, az előző részben nagyon emlékezeteset nyújtó Rebecca Ferguson, valamint Simon Pegg, Alec Baldwin és a sorozatból kihagyhatatlan Ving Rhames. Az új figurák közül Angela Bassett és Henry Cavill a kiemelendő – utóbbinak egy kemény verekedős jelenetéből is mutatnak ízelítőt.

A Mission: Impossible – Utóhatás itthon augusztus 2-től látható.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..