Hírek

Tom Cruise nyakig kokainban – American Made előzetes

Nyolcvanas évek, funky lazaság, Tom Cruise és kokain – nem mondhatjuk, hogy zsákbamacskát árul az American Made az előzetesével. A nyár végén megnézhetjük majd mi is a magyar mozikban Doug Liman új filmjét. 

Úgy tűnik, a Netflixen futó Narcos sokak számára megszépítette a kokainkereskedelem virágkorát, és ennek jegyei elkezdtek megjelenni a szélesvásznon (készül egy másik film is idén Escobar címmel Penelopé Cruzzal és Javier Bardemmel). Az American Made-ben maga Pablo Escobar is felbukkan, bár a főszereplő nem ő.

Barry Seal (Tom Cruise) egy átlagos pilóta egészen addig, amíg bele nem keveredik egy kábítószer-ügybe. A börtön helyett azonban a CIA kezei közé kerül, így válik beépített ügynökké a nyolcvanas évek nagy drogkereskedelmi ügyletei közepette.

Az American Made rendezője A Bourne-rejtéllyel és A holnap határával híressé váló Doug Liman, akinek az akcióban sok, humorban viszont kevesebb a tapasztalata, márpedig az előzetes elég kedélyes hangulatú. A filmet augusztus 17-én mutatják be Magyarországon, reméljük, a kánikula egy kicsit közelebb hoz majd a Karib-térség drogtól is fűtött hangulatához.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com