Hírek

Sokan szeretnék, megvalósul: Tom Cruise elhagyja a Földet

Tom Cruise a tervek szerint egy SpaceX űrhajó segítségével az űrben fogja forgatni az első „földön kívüli” játékfilmet.

Tom Cruise teljesen elszállt a földtől. Pontosabban a Földtől mint bolygótól. Még pontosabban: el fog távolodni a Föld nevű bolygótól, hiszen a Deadline értesülései szerint Elon Muskkal közösen dolgozik egy projekten. Cruise a SpaceX közreműködésével a világűrben fog forgatni egy akció-kalandfilmet. A film egyelőre cím nélkül fut, de az már biztos, hogy nem a soron következő Mission: Impossible lesz az (pedig ez aztán tényleg lehetetlennek tűnik). A film még az előkészületi szakasz első fázisában jár, így még egy stúdió neve sem merült fel.

Ha Tom Cruise-nak sikerül a projektet tető alá hoznia, akkor ez lesz az első narratív film, amit a világűrben forgattak.

A most 57 (!) éves színész már korábban is feszegette a határokat. A Mission: Impossible – Utóhatás forgatása több mint két hónapig állt, mert a színész eltörte a bokáját az egyik jelenet során. A filmhez egyébként még helikoptert is megtanult vezetni. Kamerákat szereltek a repülő szerkezetre, hogy a fináléban az üldözési jelenet a lehető legautentikusabb legyen. Korábban pedig a Mission: Impossible – Titkos nemzetért egy repülő oldalára is felkapaszkodott, ami tényleg felszállt a repülőtérről. Cruise-t csak néhány heveder tartotta. Még korábban a Mission: Impossible – Fantom protokoll kedvéért a Burj Khalifa oldalára is felmászott.

A küldetése, amennyiben elfogadja… – A Mission: Impossible evolúciója

Tom Cruise híres a dublőr nélküli extrém jelenetekről – hasonlóan Jackie Chanhez. A színész minden filmjével überelni akarja az előzőt. Előre gondolkodva a SpaceX-s közreműködését nehezen fogja tudni túlszárnyalni. Akárhogy is, úgy tűnik, Elon Musk és Tom Cruise nagyszerűen egymásra találtak, hiszen Musk már véghez vitt extrém űrprojekteket: egy Teslát Föld körüli pályára állítottak.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com