Hírek

Tom Cruise-t ünneplik Cannes-ban, bemutatja az új Top Gun filmet is

top-gun-maverick-tom-cruise

A régóta halogatott Top Gun: Maverick különleges vetítést kap Cannes-ban.

A 75. Cannes-i Filmfesztivál egyik fókusza Tom Cruise karrierjének ünneplése lesz – írja a Variety. Ennek keretében különleges vetítésen mutatkozhat be legújabb filmje, a régóta készen álló és bemutatásra váró Top Gun: Maverick is.

Cruise negyven éves pályafutásának összefoglaló ünneplése május 18-ra várható. A tisztelgésen természetesen maga a színész is jelen lesz, és sor kerül egy személyes beszélgetésre is a színpadon. Ott lesz továbbá a film másik sztárja, Jennifer Connolly is. A színész pályafutását retrospektív vetítéseken mutatják be.

Maga a Top Gun: Maverick Tom Cruise egyik régóta várt alkotása. Pete „Maverick” Mitchell hadnagy szerepe az eredeti Top Gun 1986-os bemutatója óta Cruise pályafutása egyik csúcsának számít, a Top Gun: Maverickben pedig ugyanezzel a főszereppel tér vissza. A filmet már 2020-ban bemutatták volna, ám a koronavírus-járvány miatt többször is elhalasztották.

A hatvanhoz(!) közelítő Tom Cruise ismét repülőre ül, motorra pattan majd, de leginkább a haditengerészet vadászpilótáinak kiképzőjeként fog tündökölni, és a távvezérelt drónok korában küzd meg ellenlábasaival: a Goose fiát játszó Miles Tellerrel és Val Kilmer Icemanjével” – írtuk a második előzetes megjelenésekor.

Thierry Fremaux fesztiváligazgató szintúgy régóta próbálja megnyerni a filmet egy speciális cannes-i vetítés számára, de ezt az eseményt is kénytelenek voltak – többször is – a bizonytalan jövőbe sorolni.

A fesztivál teljes programját csak április 14-én teszik közzé; az esemény május 17-28. között tart. A Top Gun: Maverick május 25-én kerül a francia mozikba és 27-én az amerikaiakba, tehát a cannes-i vetítés éppen csak megelőzi majd a széles körű bemutatót – azonban mégsem ez számít majd a világpremiernek: arra ugyanis San Diegóban kerül majd sor egy egyelőre ismeretlen időpontban, de állítólag még a cannes-i vetítés előtt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com