Hírek

Tom Cruise továbbra sem kegyelmez – Jack Reacher 2 előzetes

jackreacher2 Pörgős és látványos előzetessel jön a Tom Cruise főszereplésével készült Jack Reacher folytatása, a Never Go Back alcímet viselő legújabb akciófilm. A rendező Edward Zwick.

A hozzánk 2013-ban eljutó első filmhez hasonlóan, a történet ezúttal is arról szól, hogy Jack Reacher (Tom Cruise) megpróbálja tisztára mosni egy ismerőse nevét, akit tévesen – vagy inkább szándékosan megrendezetten – gyilkossággal vádolnak, hogy aztán ő maga is koholt vádakkal kelljen szembenézzen. A bizonyos személy ezúttal Cobie Smulders karaktere, akit Reacher gyorsan kiszabadít a börtönből, hogy aztán a nagy menekülés közepette rájöjjenek az igazságra.

Természetesen a féktelen tempó, a verekedések és akciófilmekhez mérten is sok gyilkolás a folytatásban sem marad el, legalább is az előzetes ezt mutatja. Tom Cruise és Cobie Smulders mellett szerepel még Robert Knepper, Aldis Hodge, Holt McCallany, Patrick Heusinger és Danika Yarosh. A folytatást ezúttal az az Oscar-díjas Edward Zwick rendezi, akitől korábban olyan filmeket láthattunk, mint a Szenvedélyek viharában, a Szükségállapot, a Véres gyémánt, a Szerelem és más drogok vagy Az utolsó szamuráj. Utóbbiban szintén Tom Cruise-zal dolgozott együtt, így a közös munka nem lesz ismeretlen terep a két alkotónak.

A filmet ezúttal is Lee Child egy regénye alapján írták, a forgatókönyvön a rendező mellett Richard Wenk és Marshall Herskovitz dolgozott. A készítői csapat tehát teljesen lecserélődött, persze Tom Cruise személyét kivéve. Hogy a változtatások jót tesznek-e a közelgő alkotásnak, vagy sem, az októberben kiderül. Az előzetes alapján a Jack Reacher 2 hozni fogja az elődje által felállított minőséget. Véres lesz, izgalmas, könyörtelen és bár ezt az alábbi két és fél perc nem bizonyítja, remélhetőleg ismét humoros öniróniával fűszerezik meg az akciójeleneteket.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com