Hírek

Tom Cruise újabb sci-fi forgatására készül

cruise_a_0A Warner Bros. már megszerezte a Yukikaze néven ismerté váló japán regény adaptálási jogait. Az eredeti történetet Chohel Kamayashi írta, az abból készülő film főszerepére pedig Tom Cruise-t szerződtették. – olvasható a The Hollywood Reporter oldalán.

A regényt már feldolgozták egy öt részből álló anime sorozatban is, amely annak ellenére komoly sikereket ért el, hogy mozis bemutatásra nem került sor. Két rész közülük animációs díjat is nyert.

A történet a következő: Az Antarktisz felett váratlanul egy féreglyuk jelenik meg, amelyből egy fölönkívüli invázió első hullámai rajzanak elő. A Föld védelmi erőinek, vissza kell vernie a támadást és megállítani egy idegen bolygó gyarmatosító törekvéseit. Yukikaze, az a különleges felderítő vadászgép neve, amelyet a hős használ a küldetés teljesítésére.

A filmmel Tom Cruise folytatja a sci-fi műfajt, hiszen jelenleg is egy poszt-apoklaiptikus sci-fi, a Feledés című film nemzetközi bemutatójának kellős közepén tart, amit Joseph Kosinski rendezett a Universal stúdiónál. Valamint  zajlik, az All You Need Is Kill című idegen háborús film forgatása, amelyet márciusra ígér a Warner Bros. Studio.

Avatar

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés