Hírek

Tom és Jerry (félig) átlép a valóságba – megérkezett az előzetes

2021-re kerül a mozikba sokunk kedvenc macska-egér párosa, Tom és Jerry, akik ezúttal New Yorkban keverednek különféle kalamajkákba. Az előzetes megérkezett: a filmben keveredni fognak az animációs és élőszereplős elemek. Nos, lássuk!

Azt tudjuk, hogy a Disney híresen szeret a nosztalgiafaktorra alapozni rengeteg feldolgozásával, most pedig így tesz a Warner Bros. is, akik a Tom és Jerry remake-ben a címszereplőket a nagyvárosba helyezik – írja a Variety. Azonban

Tom és Jerry – valamint a filmben szereplő többi állat – animációs marad, míg a helyszín és az emberi szereplők valóságosak.

Ez persze nem új ötlet: a ’88-as Roger nyúl a pácban vagy a Space Jam és a Bolondos dallamok – Újra bevetésen alkotói ezt már elsütötték.

A filmben a duó mellett főszerepet játszik Chloë Grace Moretz, aki egy rendezvényszervezőt alakít. Egy szálloda felbérli, hogy szervezzen meg egy esküvőt, és Jerry is éppen ezt a hotelt szemeli ki saját maga számára. A szervezőre vár a feladat, hogy kipenderítse az egeret a szállodából az esküvő kezdetéig. Azonban Tom, Jerry és Chloë Grace Moretz rájön, hogy össze kell fogniuk, mivel valaki ellenük dolgozik. Ízelítőként íme az előzetes, amiből a magyar szinkronos változat is fénysebességgel elkészült:

A filmben szerepelni fog még Michael Peña, Rob Delaney, Colin Jost és Ken Jeong, a rendező pedig Tim Story (Fantasztikus Négyes, Pofázunk és végünk). Pontos dátumot egyelőre nem tudni, de annyit igen, hogy a film valamikor 2021 folyamán érkezik.

Nem kizárt, hogy a feldolgozás kellemesen nosztalgikus érzésekkel fog szolgálni – az előzetes segíthet ennek eldöntésében. De benne van a pakliban, hogy szívesebben nyúlunk majd vissza az immáron 80(!) éves Tom és Jerry eredeti kalandjaihoz, amelyeket Joseph Barbera és William Hanna álmodott képernyőre 1940-ben, és azóta

164 animációs epizód és jónéhány film készült a világ leghíresebb macskájának és egerének játékából.

Ezek pedig méltán váltak klasszikussá és sokak kedvencévé.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.