Hírek

Tom Hanks a Vadnyugaton is jófej – News of the World előzetes

Tom Hanks egy westernben? Igen! Az elvileg karácsonykor érkező News of the World című filmnek itt az első előzetese is; és pontosan annyira jó, amennyire gondolod!

Tom Hanks pályafutásában először egy western főszerepét vállalta el. A javarészt szimpatikus karaktereket hozó színész szerencsére most is megmarad jófiúnak: a News of the World előzetese alapján pedig ismét kiváló munkára számíthatunk tőle.

A film forgatókönyvét Paulette Jiles regénye alapján Luke Davies írta a rendezői székben ülő Paul Greengrass segédletével. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy

a 6 Oscar-jelölést is bezsebelő Phillips kapitányt követően ismét együtt dolgozott Greengrass és Tom Hanks.

A western történetében Hanks egy özvegy veteránt alakít, akit azzal bíznak meg, hogy hazajuttasson egy fiatal lányt a rokonaihoz. A lányt évekkel korábban a Kiowa nevű indián csoport rabolta el, ezért értelemszerűen teljesen más viselkedési formákat mutat és más nyelven is beszél, mint a férfi. Kettejük végtelenül hosszúnak tűnő útját mutatja be a film, amely során nemcsak az üldözőikkel kell leszámolniuk, de egymást is meg kell valahogy érteniük.

Hankshez csatlakozik a főszereplő lányt alakító Helena Zengel, akit legutóbb a Kontroll nélkül című filmben láthattunk remekelni. Az ő párosuk egészül ki Elizabeth Marvel, Ray McKinnon és Neil Sandilands színészekkel.

A Universal égisze alatt készülő News of the World állítólag karácsonyra befut a mozikba, de az év ezen szakaszában már tényleg semmit nem érdemes biztosra venni. Azt az egyet leszámítva, hogy ha tényleg mozikba jut Tom Hanks westernje, akkor nagy eséllyel veszi majd fel a versenyt a hagyományosabb ünnepi művekkel. Lehet, hogy új alakítása a legjobbak mellé is felér majd?

Szerencsére nem ez az egyetlen projekt Hanks naptárában: a színészt a közelgő években másik 5 alkotásban is láthatjuk majd. Többek között Geppetto bőrébe bújik, szerepel az Elvis Presley-filmben, de Az ember, akit Ovénak hívnak hollywoodi remake-jében is ő lesz a címszereplő.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés