Hírek

Tom Hanks és felesége, Rita Wilson is megfertőződött a koronavírussal

Eredeti kép: Walt Disney Television

Jelenleg Ausztráliában tartózkodnak, ahol a színész Baz Luhrmann Elvis filmjének előkészületi munkálataiban vesz részt.

A filmiparon belül és a hollywoodi hírességek között is, a házaspárnál (mindketten 63 évesek) mutatták ki először a COVID-19 vírust. Tom Hanks szerdán osztotta meg a hírt Instagram oldalán keresztül, amiben azt írta: „Ritának rossz volt a közérzete és enyhén lázas lett. Hogy megelőzzük a terjedést, kértük, hogy végezzek el rajtunk a koronavírus tesztet, amelynek mindkettőnknél pozitív lett az eredménye. Ennek fényében a meghatározott protokollt követjük: folyamatos megfigyelés alatt tartanak minket, és addig el leszünk különítve, ameddig ezt a közösség biztonsága és egészsége megkívánja. A fejleményekről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot”.

Tom Hanks és felesége, a jelenleg még cím nélkül futó, előkészületi fázisban tartó Elvis film forgatása miatt tartózkodnak Ausztráliában. A film Baz Luhrmann rendezésében készül, a kétszeres Oscar-díjas színész pedig az amerikai énekes ikonikus menedzserének, Colonel Tom Parkernek a szerepében látható majd. Jelenleg még nem lehet tudni, hogy a többi stábtagon milyen eredménnyel végezték el a tesztet– írja az Entertainment Weekly.

A filmet eredetileg 2021 októberére ütemezték be, ezt a dátumot azonban minden bizonnyal nem tudják majd tartani, ugyanis a hír hallatán a Warner Bros. azonnal leállította a produkció előkészületi munkálatait.

 

A tervek szerint Tom Hankset idén még három filmben is láthatjuk. Leghamarabb júniusban (az eredeti májusi dátumot már módosították), a Greyhound című háborús filmben, amelynek előzetesét néhány nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra. Az év második felében kerülhet bemutatásra az Amblin/Universal sci-fije a BIOS, illetve a News of the World (a premier dátuma: december 25). Mindkét filmet Mexikóban forgatták – olvashatjuk a Deadline-on.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya