Hírek

Tom Hanks ezúttal egy repülővel tesz csodát – Sully előzetes

sully Kissé semmilyen előzetest kapott a Clint Eastwood rendezte és Tom Hanks főszereplésével készült Sully című repülős filmdráma. Persze két ilyen név mellett joggal bizakodhatunk egy erős és érdemes alkotásban.

A megtörtént esetet feldolgozó film egy pilótáról, Chesley ‘Sully’ Sullenbergerről szól, aki 2009 januárjában egy szerencsétlen madárrajjal való találkozást követően, a felszállás után alig néhány perccel kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón. A 155 utas és a teljes személyzet épségben vészelte át a történteket, Sullyt pedig hősként ünnepelte a sajtó. Nem mindenki látta azonban az eset pozitív oldalát, így a pilóta ellen eljárás indult.

A főszerepet Tom Hanks alakítja, míg pilótatársát Aaron Echkart. De láthatjuk még Anna Gunnt, Laura Linneyt, Autumn Reesert és Mike O’Malleyt is. A filmet Clint Eastwood rendezte, a forgatókönyvet pedig Sullenberger regényéből Todd Komarnicki írta.

A történet egyébként első ránézésre hasonlít a 2012-ben bemutatott Kényszerleszállás című filmhez, noha ott a Denzel Washington alakította pilótát valóban jogosan vonták felelősségre egy repülős baleset miatt.

A film hivatalos magyar címe egyébként Sully – Csoda a Hudson folyón, mivel az eset a The Miracle on the Hudson névvel híresült el később.

A filmet szeptember 8-án mutatják be a hazai mozikban.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya