Hírek

Tom Hanks ezúttal egy repülővel tesz csodát – Sully előzetes

sully Kissé semmilyen előzetest kapott a Clint Eastwood rendezte és Tom Hanks főszereplésével készült Sully című repülős filmdráma. Persze két ilyen név mellett joggal bizakodhatunk egy erős és érdemes alkotásban.

A megtörtént esetet feldolgozó film egy pilótáról, Chesley ‘Sully’ Sullenbergerről szól, aki 2009 januárjában egy szerencsétlen madárrajjal való találkozást követően, a felszállás után alig néhány perccel kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón. A 155 utas és a teljes személyzet épségben vészelte át a történteket, Sullyt pedig hősként ünnepelte a sajtó. Nem mindenki látta azonban az eset pozitív oldalát, így a pilóta ellen eljárás indult.

A főszerepet Tom Hanks alakítja, míg pilótatársát Aaron Echkart. De láthatjuk még Anna Gunnt, Laura Linneyt, Autumn Reesert és Mike O’Malleyt is. A filmet Clint Eastwood rendezte, a forgatókönyvet pedig Sullenberger regényéből Todd Komarnicki írta.

A történet egyébként első ránézésre hasonlít a 2012-ben bemutatott Kényszerleszállás című filmhez, noha ott a Denzel Washington alakította pilótát valóban jogosan vonták felelősségre egy repülős baleset miatt.

A film hivatalos magyar címe egyébként Sully – Csoda a Hudson folyón, mivel az eset a The Miracle on the Hudson névvel híresült el később.

A filmet szeptember 8-án mutatják be a hazai mozikban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com