Hírek

Tom Hanks is szerepel Baz Luhrmann Elvis-filmjében

Elvis Presley

Elvis Presley-ről készít filmet Baz Luhrmann, Tom Hanks az egyik főszereplő. Az egyelőre cím nélkül futó alkotás előmunkálatai már meg is kezdődtek, a film nagy részét Ausztráliában forgatják majd – írja a Variety.

Ha valaki kezében szívesen látunk egy Elvis-projektet, az Baz Luhrmann. Az író-rendező olyan alkotások után dolgozza fel a zenetörténet egyik legikonikusabb alakját, mint A nagy Gatsby, a Moulin Rouge! vagy a Kötelező táncok. Az egyébként inkább rövid- és reklámfilmes alkotó a Warner Bros. égisze alatt kezdte meg legújabb filmjének munkálatait. A cím nélküli Elvis-filmet javarészt Ausztráliában forgatják majd.

Olvasd el, szerintünk melyek az elmúlt 25 év legfontosabb musicaljei!

A film Elvis fiatalkorától indul, a sztár felemelkedését és világra gyakorolt hatását mutatja majd be. Az alkotás fontos vonala lesz az énekes és menedzsere közti viszony: ebbe a szálba jön Tom Hanks. Ő alakítja ugyanis Colonel Tom Parkert.

Hogy magát Elvist ki játssza majd a filmben, azt egyelőre nem tudni. Luhrmann állítólag széles körben keresgél, azaz sok esély van rá, hogy egy eddig ismeretlenebb fiatal tehetséget talál majd a főszerepre.

Bár a zenei életrajzos alkotásoknak mindig is megvolt a maga tere a mozifilmeknél is, a Bohém rapszódia berobbanásával és az Elton Johnról készült Rocketmannel ismét nagyon futnak ezek a produkciók. David Bowie-ról az állítólag jövőre érkező Stardust emlékezik majd meg, az Elvis Presley film pedig várhatóan egy-két éven belül kerül a mozikba.

Ezek a legjobban sikerült életrajzi filmek zenészekről. Egyetértesz?

Persze egy ekkora ikonról filmet készíteni nem egyedi próbálkozás: Elvisről megannyi dokumentum- és játékfilm született már, sőt több olyan alkotás is van, amelyben csak mellékszereplőként tűnik fel a karaktere. Legutóbb egyébként az Elvis és Nixon című filmben láthattuk őt Michael Shannon alakításában.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya