Hírek

Tom Hanks játssza Ovét az amerikai változatban

A svéd kasszákat felrobbantó Az ember, akit Ovénak hívnak sem ússza meg az átdolgozást.

Tom Hanks játssza Az ember, akit Ovénak hívnak amerikai változatának címszerepét – írja a Hollywood Reporter. Fredrik Backman 2012-es bestsellere egy özvegyemberről szól, akit magába szippant a magány és a keserűség, de váratlanul összebarátkozik két kislánnyal a szomszédból. A svéd könyvet 43 nyelvre fordították le, a The New York Times listáján 77 héten át szerepelt. A regényből svéd film is készült: Hannes Holm alkotását két Oscar-díjra is jelölték, és az amerikai mozikban ez volt a legtöbb bevételt hozó külföldi film 2016-ban.

„Hiszek benne, hogy Az ember, akit Ovénak hívnak általános érvényű történet, amely az amerikai és a nemzetközi közönséget is meg fogja érintetni”

– mondta Fredrik Wikstrom Nocastro, aki a régi és az új változatnak is az egyik producere. Mellette maga Hanks, az egyik állandó alkotótársa, Gary Goetzman illetve a felesége, Rita Wilson vállalta ezt a szerepet.

Wilson azt mondta, a történet a szeretetről, elfogadásról és reményről szól, amelyek klasszikus filmes értékek, és könnyedén átlépik a nyelvi határokat.

Tom Hanks egyébként legközelebb Steven Spielberg The Post című filmjében lesz látható, az újságírókról szóló filmet jövő januárban mutatják be Amerikában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu