Hírek

Tom Hanks játszhatja Geppettót az új Pinokkióban

A Hollywood Reporter szerint a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks tárgyal Geppetto, a fabábut életre keltő öregember szerepéről a Disney új, élőszereplős Pinokkiójában.

Az összes eddigi élőszereplős Pinokkió-film (köztük Roberto Benigni 2002-es katasztrófája, ami 0%-on áll a Rotten Tomatoeson) megbukott. Önmagában Hanks sem garantálja, hogy az új film sikeres lesz, de biztató jelnek tűnik.

Tom Hanks jelenleg számos filmen dolgozik, többek közt a régóta várt Toy Story 4-en, a Greyhound című második világháborús drámán, egy életrajzi filmen és a BIOS című posztapokaliptikus drámán.

Az új Pinokkió középpontjában a jól ismert történetnek megfelelően egy fabábu áll, akinek az álma, hogy igazi kisfiú lehessen. Ezzel párhuzamosan az apa-fiú kapcsolatról, a hazugság és a kitalált történetek közötti különbségről és a fantázia birodalmáról is szól majd a Paddingtont és a Paddington 2-t jegyző Paul King rendezése.

Közel 80 év után nyúlnak ismét a Pinokkióhoz a Disney-nél

Az eredeti Disney-rajzfilm Carlo Collodi 1883-as regényén, a Pinokkió kalandjain alapult, 1940-ben jelent meg, és két Oscar-díjat nyert.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya