Hírek

Tom Hanks játszhatja Geppettót az új Pinokkióban

A Hollywood Reporter szerint a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks tárgyal Geppetto, a fabábut életre keltő öregember szerepéről a Disney új, élőszereplős Pinokkiójában.

Az összes eddigi élőszereplős Pinokkió-film (köztük Roberto Benigni 2002-es katasztrófája, ami 0%-on áll a Rotten Tomatoeson) megbukott. Önmagában Hanks sem garantálja, hogy az új film sikeres lesz, de biztató jelnek tűnik.

Tom Hanks jelenleg számos filmen dolgozik, többek közt a régóta várt Toy Story 4-en, a Greyhound című második világháborús drámán, egy életrajzi filmen és a BIOS című posztapokaliptikus drámán.

Az új Pinokkió középpontjában a jól ismert történetnek megfelelően egy fabábu áll, akinek az álma, hogy igazi kisfiú lehessen. Ezzel párhuzamosan az apa-fiú kapcsolatról, a hazugság és a kitalált történetek közötti különbségről és a fantázia birodalmáról is szól majd a Paddingtont és a Paddington 2-t jegyző Paul King rendezése.

Közel 80 év után nyúlnak ismét a Pinokkióhoz a Disney-nél

Az eredeti Disney-rajzfilm Carlo Collodi 1883-as regényén, a Pinokkió kalandjain alapult, 1940-ben jelent meg, és két Oscar-díjat nyert.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió.
Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..