Hírek

Tom Hanks lehet Geppetto a Pinokkió filmben

kivételes-barát-beautiful-day-in-the-neighborhood-tom-hanks

Tom Hanks és a Disney tárgyalnak, hogy a kétszeres Oscar-díjas színész játsza Geppettot az élőszereplős Pinokkió filmben – számol be róla a Variety.

A Disney tovább folytatja a varázslatot, hogy a klasszikus meséket élőszereplős változatokra konvertálja. Az utolsó három kiszemelt az Aladdin, A szépség és a szörnyeteg és Az oroszlánkirály voltak. A sokak által szeretett mesékből – finoman szólva is – megosztó filmek születtek. Az egyik következő projekt az eredetileg 1940-ben mozikba kerülő Pinokkió lesz.

Sok változtatás után úgy tűnik már biztosan a Vissza a jövőbe filmek atyja, Robert Zemeckis fogja rendezni a Pinokkió élőszereplős feldolgozását.

Ha a tárgyalások jól sikerülnek és Hanks is csatlakozik a projekthez, akkor a színész és Zemeckis újra együtt dolgozhat. Korábban az együttműködéseikből olyan filmek születtek, mint a Forrest Gump, a Számkivetett, vagy a Polar Expressz.

Az atlanti csata – Greyhound

Az 1940-es animált Pinokkió Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című könyvén alapult. A történet egy fafaragó mestert állít a középpontba – a tervek szerint őt fogja alakítani Tom Hanks. Geppetto egy fabábut farag, akit életre kelt egy tündér. A bábu akkor válhat fiúvá, ha bebizonyítja, birtokában van az önzetlenség, az igazságosság és a bátorság erényeinek.

Tom Hanks mielőtt magára öltené Geppetto jelmezét, még Tom Parker ezredes bőrébe bújik a készülő Elvis Presley életrajzi filmben. A biopic a tervek szerint 2021-ben kerül mozikba.

Hanks nem olyan rég az Apple rekordokat döntögető második világháborús filmjében, a Greyhoundban szerepelt, aminek ráadásul a forgatókönyvét is ő írta. A színészt már kétszer jutalmazták Oscarral. Először 1994-ben a Philadelphia – Az érinthetetlenben nyújtott alakításáért, majd egy évvel később a Forrest Gumpért. Legutóbb ebben az évben kapott jelölést az Egy kivételes barátért.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya