Hírek

Tom Hanks rekordot döntött az Apple-nél a Greyhounddal

A második világháborús dráma debütálása letarolta a korábbi sorozatokat és filmeket, köztük a streamingcsatorna zászlóshajóit.

Javában tart a tengerentúlon a streamingháború. Tegnap megint indult egy új csatorna az Egyesült Államokban (Peacock), miközben egy másik gyakorlatilag el is hullott az elmúlt hónapokban (Quibi). Az Apple TV+ helyzete valamelyest más, mint a többieké, hiszen minden új iPhone-hoz és iPadhez ingyenesen megkapták egy évre a felhasználók, tehát sokkal többen férnek hozzá már indulása óta.

Az Apple TV+ új zászlóshajója a Greyhound (kritikánk itt!).

A Tom Hanks főszereplésével (és közvetett produceri munkájával) készült második világháborús dráma múlt hét pénteken rajtolt a streamingcsatornán, rögtön meg is döntötte a korábbi összes rekordot – tudta meg a Deadline. Bár az Apple – akárcsak korábban a Netflix – nem közöl adatokat a nézettségről, belső iparági információk alapján a Greyhound debütálása felért egy nyári kasszarobbantóéval. Még fontosabb adat a cég számára, hogy a nézőinek 30%-a most használta először a szolgáltatást.

 

A siker azért is meglepő, mert a Greyhound ezzel lekörözte az AppleTV+ olyan sorozatait vagy filmjeit, amelyet kifejezetten erre a platformra gyártottak (The Morning Show, See). A filmet ugyanis eredetileg a Sony készíttette el, és nagy nyári mozis durranásként akarták elsütni, a járvány miatt azonban inkább eladták a jogokat. Az új rekorder a Defending Jacobot taszította le a trónról, amelyben az Amerikai Kapitányként ismert Chris Evans a megvádolt fiát próbálta megvédeni.

Az amerikai streamingpiac változásai továbbra is elképesztően izgalmasak, hiszen a múlt hétvégén

nemcsak az Apple TV+-on dőlt meg rekord, hanem a Hulun is.

A Disney-hez került csatornán pénteken debütált a Palm Springs, amelynek forgalmazási joga januárban a Sundance-en rekord áron került a Huluhoz. A befektetés azonban megtérülni látszik, hiszen a múlt hétvégén minden korábbinál többen nézték egyszerre a romantikus vígjátékot a csatornán – tudta meg az IndieWire.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya