Hírek

Tom Hanks szerint megnyugodhatunk, a mozik életben maradnak

News-of-the-World-Tom-Hanks-Helena-Zengel

Tom Hanks a News of the World kapcsán egy interjúban arról beszélt, hogy a járvány után is megmaradnak a mozik, de amilyen képet lefest, az nem feltétlenül nevezhető győzelemnek.

2020 elhozta a filmipar teljes átrendeződését, hiszen a járvány nem várt akadályok elé állította az amúgy is szenvedő mozikat. A Warner Brothers már a kasszasikernek szánt filmjeit (Dűne, Mátrix 4) egyből streamingre (is) küldi, gyakorlatilag mellékbevétellé minősítette a mozijegyből befutó összeget. Mindeközben a sorozatok forgatása egyáltalán nem koronavírus biztos, így az sem jelenti az egyértelmű megoldást a filmipar számára.

Tom Hanks szerint viszont nincs okunk pánikra, a mozik túl fogják élni a Covid-19 pandémiát.

Hollywood halálsoron – Mi marad a filmiparból a járvány után?

A Variety idézi egy interjúját, ahol a színész a News of the World című filmjének amerikai premierje kapcsán beszélt a kialakult helyzetről.

„Megmaradnak-e a filmszínházak? Természetesen. Azt gondolom a mozisoknak – amint újra kinyithatnak – megadatik a szabadság, hogy milyen filmet játszanak” – fogalmazott Hanks.

A színész, aki maga is átesett a koronavírusos megbetegedésen, már a járvány elmúltáról beszél, ráadásul egy „már minden mindegy” helyzetet ír le.

Hanks nem tagadja, hogy mostantól a streaming és a televízió lesz az elsőszámú filmfogyasztási lehetőség. „Úgy gondolom, rengeteg film lesz, ami majd csak streamingen lesz elérhető, és ez rendben lesz így, hiszen céllal valakinek az otthonába a széles tévéképernyőre készítik őket.” A színész szerint ugyanakkor a piaci mértékű mozizásnak is meg kell maradnia olyan produkciókkal, mint a Marvel-filmek. „Nagyban akarod azokat látni, mert otthon a kanapéról nem jelentenek akkora vizuális ütést.”

Tom Hanks új filmjét, a News of the World-öt az Egyesült Államokban és Kanadában mutatták be a mozik 25-én. A világ többi részén kizárólag az interneten keresztül lesz elérhető. A News of the World-ben Hanks mellett a Kontroll nélkül ifjú színésznője, Helena Zengel is játszik. Az előzetes alapján pedig Hanks élete első western szerepében is magabiztosan alakít.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com