Hírek

Tom Hankset bedobják a hidegháborúba

bridgeofspiesTegnap jelent meg Steven Spielberg legújabb filmjének, a Bridge of Spies első előzetese, amiben Tom Hanks gyakran húzza össze a fejét a rá zúduló golyózáportól.

A film egy brooklyni ügyvéd, James B. Donovan (Tom Hanks) igaz történetét dolgozza fel, akit a hidegháborúban a CIA azzal bíz meg, hogy tárgyalások útján szabadítsa ki Francis Gary Powerst, az amerikai pilótát, akit az 1960-as U-2 incidens során ejtettek fogságba. A képsorokon feltűnik az éppen ekkor épített berlini fal, vagyis bőven a hidegháború egyik komoly gócpontjánál zajlik a történet.

Ismerve az alkotók eddigi munkásságát, és elnézve az előzetes képsorait, tökéletes minőségű, ám propagandaízű amerikai hőseposzra számíthatunk. A film forgatókönyvét többek között a Coen testvérek írták, zenéjét Thomas Newman szerezte, a film operatőre pedig természetesen most is Janusz Kamiński volt, mint a legtöbb eddigi Spielberg film esetében.

A Bridge of Spies világpremierje októberben lesz, magyarországi bemutatóra még nem tudunk, de várhatóan még az idén nálunk is moziba kerül.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya