Hírek

Tom Hardy alakítja Al Caponét a Fonzo című filmben

tomhardyalcapone Újabb életrajzi film készül Al Caponéról. A főszerepben pedig ezúttal a gengszterszerepekhez közel álló Tom Hardyt láthatjuk majd. A Fonzo című alkotást Josh Trank rendezi, bemutatási dátumról egyelőre nem tudni – áll a Collider hírében.

A legújabb Fantasztikus négyes hatalmas bukása és az azt megelőző, helyenként eredeti, de összességében unalmasra sikeredett Az erő krónikáját követően ismét nagyjátékfilmet rendez Josh Trank. Műfajilag azonban messze megy a szuperhősfilmek és a sci-fi világától, és lássuk be, igen nagy fába vágja a fejszéjét. A valaha élt leghírhedtebb gengszterről, Alphonse Gabriel Capone, azaz Al Capone Amerika alvilági mindenhatójáról készít életrajzi alkotást.

Azért persze ne temessük előre az egész projektet, hiszen főszerepben azt a Tom Hardyt kapjuk majd, aki kétségkívül korunk egyik legtehetségesebb színésze, sőt a gengszterfilmek (Legenda) sem állnak távol tőle (arról nem is beszélve, mekkora átváltozóművész is). A forgatókönyvet egyébként maga jegyző Trank pedig a gengszter utolsó 1-2 évét kívánja vászonra vinni, ami mindenképpen ígéretesnek és izgalmasnak hangzik.

Al Capone 47 évesen, közel 10 évnyi börtön után szabadul, megtörve és teljesen megzavarodva a demenciától. A Fonzo itt veszi fel életének fonalát, hogy egészen haláláig, ami egyébként 48. életévében be is következett, végigkísérje a múlttól és képzetektől szenvedő idősebb gengszterkirályt.

A film a 20th Century Fox égisze alatt készül majd el, igaz, egyelőre az előmunkálatok tartanak és még a forgatás megkezdése sincs kitűzve. Hardyt egyébként utoljára mozivásznon tavaly láthattuk A visszatérőben, mellékszerepléséért Oscar-díjra is jelölték. Idén két sorozat, a Taboo és a Birmingham bandái részeiben találkozhattunk a színésszel, legközelebb pedig Nolan háborús filmjében, a Dunkirkben (előzetes) tér vissza a nagyvászonra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com