Hírek

Tom Hardy és Kenneth Branagh is szerepelhet Nolan új filmjében

Christopher Nolan ezúttal félreteszi a sci-fi műfaját és egy II. világháborús thrillerrel tér vissza. A Dunkirk címet viselő alkotás szereplői között lehet Tom Hardy, Kenneth Branagh és Mark Rylance is – írja a collider.com.

Végre kiderült, mi is lesz a rendező legújabb filmjének témája, címe, sőt egy-két név is felmerült már a projektet illetően. A Batman-trilógia, az Eredet és a Csillagok között után Nolan az akció és thriller világa fel vette az irányt: filmvászonra viszi a II. világháború egyik legnagyobb ütközetét, illetve a hozzá kötődő mentőakciót.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

1940 nyarán Dunkerque-nél csapott össze a brit-francia és a német oldal. A kéthetes ütközet eredményeként védekezésre kényszerültek az antanthatalmak, a Dynamo hadművelet révén azonban mintegy 330 000 szövetséges katonát menekítettek át a La Macnhe csatorna túloldalára.

Nolant Franciaországban látták helyszíneket keresni, illetve tesztelni, amit később megerősített a hír, hogy a rendező a film nagyrészét valódi helyszíneken szeretné leforgatni, több jelenetben is felhasználva a csata akkori pontos helyét. Habár a 2017 júliusára tervezett háborús thriller főszerepeit saját bevallása szerint inkább amatőr, illetve még nem befutott színészekkel képzeli el Nolan, több A-listás sztár neve is felmerült a sajtóban.

Tom Hardy, Kenneth Branagh és Mark Rylance (Kémek hídja) is szóba került, mint potenciális szereplő, de páran Michael Caine csatlakozását is reálisnak tartják. A filmben Nolan és felesége, Emma Thomas végzi a produceri teendőket, míg a forgatókönyv megírását testvérével, Jonathan Nolan-nel osztja meg. A Dunkirk forgatása 2016 májusban veszi kezdetét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés