Hírek

Tom Hardy lesz az új James Bond?

Fotó: Gage Skidmore

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, brit lapok tudni vélik: megszületett a megállapodás a James Bond producerei és Tom Hardy között, hogy a 43 éves színész vigye tovább őfelsége titkos ügynökének történetét.

Lényegében már a Spectre óta keresik Daniel Craig utódját. Az 52 éves angol színész többször elmondta, egyre nagyobb teher neki James Bond karaktere, még egyszer eljátssza őt, de aztán vége. A Nincs idő meghalni hamarosan érkezik a mozikba (elvileg ugye már tavasszal debütált volna, de aztán a járvány miatt áttették, most épp novemberre, de ki tudja, mi lesz addig), és az már biztos, hogy abban láthatjuk utoljára Craiget James Bondként.

Brutál pörgős új előzetest kapott a 007 Nincs idő meghalni

Az utódjával kapcsolatban megannyi találgatás folyt az elmúlt években, amelyek közül a legvadabbak színésznőkre vonatkoztak (pl. Naomie Harris vagy Gillian Anderson). Gyakorlatilag az összes brit színész felmerült az elmúlt évek folyamán, azonban a találgatások közül a brit sajtóban a napokban felröppent hír tűnik a legerősebbnek.

E szerint az új James Bond nem más lesz, mint Tom Hardy.

A The Vulcan Reporter hozta le először, hogy állítólag már júniusban lezajlott Hardy meghallgatása. Majd a producer, Barbara Broccoli nemrég meghozta a döntést: őt választja a szerepre. Ezt azonban elvileg csak a Nincs idő meghalni premierjén (tehát jelen állás szerint novemberben) szerették volna bejelenteni, a hír azonban kiszivárgott.

Egyelőre semmilyen hivatalos megerősítést nem adtak a producerek, tehát továbbra is kvázi a tippelés kategóriájába esik Tom Hardy neve mint James Bond. Ahogy azonban említettem, eddig ez a legerősebb találgatás. És bizonyára az egyik legjobb is, Tom Hardy nemcsak tehetséges és karizmatikus színész, de sokan a rajongásig szeretik őt. Nemrég mi is összeszedtük a 10 kedvenc filmünket tőle – itt tudjátok megnézni, mi miket választottunk –, de lehet, hogy a 26. James Bond film után újra kell szerkesztenünk a listát. Mi mindenesetre örülnék neki, ha Hardy lenne az új James Bond.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu