Hírek

Tom Hardy vezeti háborúba Hollywood fiatal sztárjait

Ütős szereplőgárdával érkezik a Pulitzer-jelölt The Things They Carried című novelláskötet filmes adaptációja. Tom Hardy vezényletével fiatal katonák háborús élményeit láthatjuk majd Vietnámban.

A Deadline írta meg, hogy újabb ígéretes produkció készül a vietnámi háborúról. Ezúttal Tim O’Brien sokszorosan díjazott írását ültetik képernyőre: a The Things They Carried pedig már most komoly castingot tudhat maga mögött.

Volt egyszer egy Vietnám – Egy felesleges háború krónikája

Az 1990-ben megjelent novelláskötetet O’Brien saját vietnámi háborús tapasztalataira is hagyatkozva írta meg. A történetek egy részében így is keveredik a valóság és a fikció, de nagyrészük egységesen fiatal katonákról szól, és arról, hogyan élték meg a borzalmas eseményeket. Az író a Pulitzer-díj finalistái közé került a művel, de további rangos elismerések sorában is részesült a könyv. Most pedig érkezik a filmes adaptáció is, amely tovább gazdagítja a ránk váró feldolgozások bőséges sorát.

A főbb szerepekben Tom Hardy mellett olyan nevekkel találkozunk, mint Tye Sheridan, Stephan James, Bill Skarsgård, Pete Davidson vagy Ashton Sanders.

Sheridan a Ready Player One és az X-Men: Sötét Főnixből ismerős, James a Ha a Beale utca mesélni tudnában, Sanders pedig a Holdfényben mutatta már meg, milyen ígéretes tehetségek is. Pete Davidson legutóbb a Staten Island királyában alakított maradandót, Bill Skarsgård pedig talán egy életre beírta magát a filmtörténetbe az Az vérfagyasztó Pennywise bohócaként.

Hozzájuk csatlakozik még Martin Sensmeier, Angus Cloud és Moisés Arias, míg a rendezői székben Rupert Sanders foglal helyet.

Nem ez lesz azonban az első adaptációja O’Brien művének: ’98-ban Kiefer Sutherland főszereplésével már feldolgozták a könyv egyik novelláját. Ahogy a vietnámi háború is relatíve frissen kapott újabb nagy volumenű alkotást; Spike Lee Netflix filmje, Az 5 bajtárs ráadásul sokak szerint annyira jól sikerült, hogy a jövő évi Oscaron több díjra is esélyes lehet majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com