Hírek

Tom Hiddleston az eredendő bűn nyomába ered a viktoriánus kori Angliában

essexi kígyó

A Loki sztárja az Apple új sorozatában egy misztikus kígyó által felforgatott kis közösség papját alakítja.

Az essexi kígyó egy hat epizódból álló fantasy-sorozat, mely Sarah Perry azonos című bestseller-regényén alapul. A Hiddleston által alakított főszereplő egy kisvárosi pap a 19. századi Angliában, aki egy gyászoló özvegyasszony oldalán próbája kivizsgálni a vidéki állóvizet felkavaró mitikus kígyó megjelenésének körülményeit. Az előzetes alapján a két főhős tudományos alapokról induló viszonya személyessé válik, a jelenség mindkettejük értékrendjét megkérdőjelezi, és az általa keltett feszültség és viktoriánus kor társadalmáról is elárul egy s mást.

Az özvegyet a Homeland sztárja, Claire Danes formálja meg, akinek az igényesnek tűnő kosztümös sorozat jelentheti a visszatérés a képernyőkre. Az essexi kígyó Claire Danes első jelentős televíziós szerepe azóta, hogy a 2020-ban befejezte a Showtime nyolc évadot megélt sorozatát. A szerepet egyébként korábban Keira Knightley-nek szánták, de a színésznő ütemezési problémák miatt ki kellett hogy lépjen a produkcióból. A limitált sorozat mind a hat részének rendezője Clio Barnard (The Arbor, The Selfish Giant). Hiddleston és Danes mellett Frank Dillane, Clémence Poésy, Michael Jibson, Lily-Rose Aslandogdu, Jamael Westman, Ryan Reffell és Hayley Squires is erősítik a sorozat színészgárdáját. Az angol nyelvű előzetes alapján egy igényes sorozattal állunk szemben, ami nemcsak Hiddleston és Danes Emmy-gyanús alakítása miatt érdekes:

Az essexi kígyó első két epizódja május 13-án, pénteken kerül bemutatásra az Apple TV+-on, az új epizód ezután hetente jelenik meg.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!