Hírek

Tom Hiddleston és Willem Dafoe együtt másszák meg a Csomolungmát

essexi kígyó

Tom Hiddleston és Willem Dafoe a híres hegymászó, Tenzing Norgay életrajzi filmjében együtt vágnak neki a Csomolungmának. A Tenzing egyik főszerepét, Sir Edmund Hillaryt Hiddleston alakítja, míg Dafoe az expedíció vezetője, John Hunt ezredes szerepében látható majd.

Tenzing Norgay 1953-ban Sir Edmund Hillaryval együtt érte el a Mount Everest csúcsát, és ezzel az egyik első ember lett, aki a világ tetején állt. Történetéből az Oroszlán és a Csodálatos fiú Oscar-díjra jelölt írója, Luke Davies írt forgatókönyvet.

A filmet Jennifer Peedom, a Solo, a Csoda a Mount Everesten és a Serpa című dokumentumfilmek rendezője készíti, akit Tenzing családja és a serpa közösség is támogat. Peedom megragadó, intim portréiról ismert, amelyeket epikus tájak között rögzít. Peedom nem egyszer dolgozott már együtt Dafoe-val, aki több filmjét is narrálta már korábban, így jól bevált párosuk és Peedom magashegyi tapasztalatai ellensúlyozzák a tényt, hogy a játékfilmek terén kevésbé járatos.

„Nem is lehetnék izgatottabb, hogy Tenzing Norgay történetét filmvászonra vihetjük” – mondta Peedom. „Egész pályafutásom során erre a filmre készültem, és hihetetlenül hálás vagyok Tenzing családjának, amiért rám bízták a filmet.”

Az alkotást A király beszédét és A kutya karmai közöttet is jegyző See-Saw Films készíti.

Frissítés: cikkünk előző változatában hibásan szerepelt, melyik szerepet alakítja Tom Hiddleston.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com