Hírek

Tom Hiddleston vs Hugh Laurie

The-Night-Manager Pénz, hatalom, elegancia és a tudat, hogy senki nem bízhat senkiben. Izgalmas előzetest kapott a BBC egyik legjobban várt sorozata, a The Night Manager. Főszerepben Tom Hiddleston és Hugh Laurie.

Az áprilisban érkező mindössze 6 részes minisorozat John le Carré azonos című regényének adaptációja, aki nem is adta ki kezéből teljesen a forgatókönyv megírását sem. Le Carré olyan alkotásokat tudhat maga mögött, mint Suszter, szabó, baka, kém, A panamai szabó, Az üldözött vagy Az elszánt diplomata. Ez alkalommal pedig David Farr oldalán ragadott tollat, hogy megalkossák a The Night Manager képernyős változatát is. A sorozatot Susanne Bier rendezi, akitől legutoljára a kevésbé jól sikerült Serena című romantikus drámát láthatta a közönség Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével.

A történet egy európai hotelmenedzserről szól, akit megtalál egy titkosügynökség és egy különleges feladattál bízzák meg őt. Közel kell férkőznie, majd lebuktatnia egy vagyonos és sikeres fegyverkereskedőt, akinek egyre növekvő hálózata komoly veszélyt jelent az egész világra.

Tom Hiddleston alakítja majd a fiatal, sármos, elegáns és megnyerő hotelmenedzsert, míg Hugh Laurie lesz a fegyverbirodalmat irányító rosszfiú. A korábbi jelentős mennyiségű hasonló felállású filmek (főként gengszter alkotások) ellenére igen csak izgalmasnak, igényesnek és átgondoltnak tűnik első ránézésre a sorozat. A 6 részre szedés pedig tagadhatatlanul nagyobb teret enged majd a karakterek kibontakoztatására.

Hiddleston és Lauire mellett láthatjuk még Olivia Colmant, Elizabeth Debickit, Tom Hollandert és David Harewoodot is.

A The Night Manager április 19-én érkezik a BBC és az AMC csatornájára.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya