Hírek

Tom Hiddlestonnal érkezik az Éjszakai szolgálat újabb 2 évada

Folytatás érkezik az Éjszakai szolgálathoz: Tom Hiddleston főszereplésével egyből két évadot is kap a John le Carré regényéből készült adaptáció. A sorozat a BBC és az Amazon égisze alatt robog tovább.

John le Carré ikonikus író egyik legjobb regényéből, az 1993-as Éjszakai szolgálatból (The Night Manager) 2016-ben készült sorozat Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki és Olivia Colman főszereplésével. A csavaros thriller a néhány éve elhunyt kémtörténetek mesterétől az utolsó pillanatig tartogatott izgalmakat a nézőknek. A sorozat mind szakmai, mind közönség szinten igen csak sikeres volt; a sok milliós nézőszám mellé sorban kapta a BAFTA, Emmy és Golden Globe-díjakat. A folytatásra mégis mostanáig várni kellett.

A friss hír azonban egyből dupla évadról szól: a BBC és az Amazon hosszabban kívánja továbbvinni Jonathan Pine történetét.

Az Éjszakai szolgálat 2. évada nyolc évvel a finálé után veszi fel a fonalat Pine életében, azonban ennél pontosabb történetleírást egyelőre nem közöltek az alkotók. Ahogy azt sem tudni, vajon Hugh Laurie karaktere visszatér-e a sztoriba. Annyi bizonyos, hogy a színész executive producerként mindenképpen kiveszi majd a részét a munkából. Mi pedig csak reménykedhetünk, hogy ismét együtt látjuk Hiddleston és Laurie kiváló párosát a kisképernyőn.

Az újabb két évadot ismét David Farr kreátor írja majd, akitől az első felvonás is érkezett. A folytatáshoz ráadásul a sorozat 1. évadát rendező Susanne Bier is csatlakozik executive producerként. A rendezői székben pedig ezúttal Georgie Banks-Davies foglal helyet.

Az újabb évadok egyébként túlmutatnak majd le Carré regényén és Farr forgatókönyvére épülve fonják tovább Pine sorsát. És noha a döntés, hogy alapanyag nélkül folytassák a sorozatot nem volt egyszerű vagy gyors, a szintén executive produceri szerepben közreműködő Stephen és Simon Cornwell, akik nem mellesleg le Carré fiai, úgy fogalmaztak, hogy David Farr elképzelése és a karakter komplexitása miatt lehetetlen volt ellenállni a folytatás ötletének.

Premierdátumról egyelőre korai beszélni, de a forgatási munkálatok az év második felében indulnak majd el, így várhatóan a 2025-ös őszi kínálatban kerül elénk az Éjszakai szolgálat újabb felvonása.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com