Hírek

Tomb Raider filmet fejleszt az Amazon, Marvel-féle univerzumnak szánják

Tévésorozat, film és játék is készülőben van az Amazonnál Lara Croft világában.

Az Amazon megrendelt egy tévésorozatot a Tomb Raider videojáték-sorozat alapján – írta meg nemrégen a világ összes filmes lapja, azonban még aznap kiderült, hogy nem csak egy tévésorozatról van szó: az Amazon valójában óriási üzletet kötött a Lara Croft-játéksorozat jogai kapcsán, és legalább egy új játékot és egy új mozifilmet is el fog készíteni (írja a Collider).

Az Amazon célja az, hogy egy MCU-szerűen összefonódó, számos különféle médiumból álló univerzumot hozzon létre a Tomb Raider számára. Mindez természetesen az első érkező alkotások sikerességétől is függ. Az Amazon a jelentések szerint hatalmas összeget szánt a jogokra: a híres A Hatalom Gyűrűi üzlet után (ami több mint 250 milliójába került a cégcsoportnak) a következő legdrágább vételként, vagy legalábbis hasonló nagyságrendűként emlegetik az üzletet.

A tévésorozatot Phoebe Waller-Bridge írja, aki maga is nagy rajongója a játéksorozatnak. Ha a sorozat valóban elkészül, ez lesz a harmadik próbálkozás a Tomb Raider játékok adaptációjára. A kétezres évek elején két mozifilm készült Angelina Jolie emlékezetes főszereplésével, ám gyenge kritikai visszahanggal; 2018-ban pedig Alicia Vikander alakíthatta egy hasonlóan sikertelen filmben Lara Croftot (a film még a gyártási költségeit sem termelte vissza).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!