Hírek

Tomb Raider-folytatás és Handmaid’s Tale spin-off is jön

Az Alicia Vikander nevével fémjelzett Tomb Raider folytatást kap, ez eddig sem volt titok, de most nemcsak a rendező személyét tudtuk meg, hanem azt is, mikor láthatjuk a mozikban. Eközben a Hulu népszerű sorozatának, A szolgálólány meséjének háza táján is mozgolódás van: spin-off sorozat érkezik, arról viszont egyelőre még nem sokat tudunk.

Tomb Raider 2

Miközben videójáték-adaptációk fuccsolnak be jobbra-balra, a Tomb Raider mindig is kitűnt a mezőnyből, akár az Angelina Jolie-, akár az Alicia Vikander-változatot vesszük. Ha másnak nem, bűnös élvezetnek mindkettő beillik. A tavalyi feldolgozás a játéksorozat frissebb verziójához nyúlt vissza, így egy már átértelmezett hősnőt emelt át. A folytatás ténye nem újdonság, tavasszal már hallhattunk arról, hogy ki írja a második rész forgatókönyvét. Az illető Amy Jump, aki olyan filmeket írt már, mint például az Össztűz.

Ben Wheatley (jobbra) az Össztűz forgatásán

A Deadline írt arról, hogy a rendező is megvan a Tomb Raider-folytatáshoz Ben Wheatley személyében. A csatlakozás a projekthez nem meglepő: Amy Jump összes nagyfilmes forgatókönyvét ő rendezte, a Halállistától a High-Rise-on át az Össztűzig. Meg egyébként is házastársak. További jó hír, hogy Alicia Vikander továbbra is része a filmnek, és még premierdátumot is kaptunk. A jelenlegi tervek szerint 2021. március 19-én láthatjuk, merre kalandozik újra Lara Croft.

Testamentumok

A szolgálólány meséje tévésorozatként máris három évadot tudhat maga mögött, a negyedik pedig készülőben van. A Hulu gyártásában készült sorozat Margaret Atwood azonos című regényét vette alapul, bár a második évaddal már elhagyta annak cselekményét és önálló történetté vált. Atwood következő, ugyanúgy Gileádban játszódó regénye a Testamentumok szeptember 10-én fog megjelenni, és versenyben van a Booker-díjért is.

Margaret Atwood

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Hulu bejelentette, hogy a Testamentumokat is fel fogja dolgozni sorozatként. A történet 15 évvel A szolgálólány meséje után játszódik, és három nő sorsa körül bonyolódik – akik mindhárman narrátorok is. Egyikük egy gileádi nő, a másik egy kanadai tinédzser, aki megtudja, hogy Gileádban született, a harmadik pedig az anyasorozat egyik antagonistája, Lydia néni. Ahogy A szolgálólány meséjénél, úgy Atwood a Testamentumoknál is tanácsadó lesz.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya