Hírek

Tomb Raider-folytatás és Handmaid’s Tale spin-off is jön

Az Alicia Vikander nevével fémjelzett Tomb Raider folytatást kap, ez eddig sem volt titok, de most nemcsak a rendező személyét tudtuk meg, hanem azt is, mikor láthatjuk a mozikban. Eközben a Hulu népszerű sorozatának, A szolgálólány meséjének háza táján is mozgolódás van: spin-off sorozat érkezik, arról viszont egyelőre még nem sokat tudunk.

Tomb Raider 2

Miközben videójáték-adaptációk fuccsolnak be jobbra-balra, a Tomb Raider mindig is kitűnt a mezőnyből, akár az Angelina Jolie-, akár az Alicia Vikander-változatot vesszük. Ha másnak nem, bűnös élvezetnek mindkettő beillik. A tavalyi feldolgozás a játéksorozat frissebb verziójához nyúlt vissza, így egy már átértelmezett hősnőt emelt át. A folytatás ténye nem újdonság, tavasszal már hallhattunk arról, hogy ki írja a második rész forgatókönyvét. Az illető Amy Jump, aki olyan filmeket írt már, mint például az Össztűz.

Ben Wheatley (jobbra) az Össztűz forgatásán

A Deadline írt arról, hogy a rendező is megvan a Tomb Raider-folytatáshoz Ben Wheatley személyében. A csatlakozás a projekthez nem meglepő: Amy Jump összes nagyfilmes forgatókönyvét ő rendezte, a Halállistától a High-Rise-on át az Össztűzig. Meg egyébként is házastársak. További jó hír, hogy Alicia Vikander továbbra is része a filmnek, és még premierdátumot is kaptunk. A jelenlegi tervek szerint 2021. március 19-én láthatjuk, merre kalandozik újra Lara Croft.

Testamentumok

A szolgálólány meséje tévésorozatként máris három évadot tudhat maga mögött, a negyedik pedig készülőben van. A Hulu gyártásában készült sorozat Margaret Atwood azonos című regényét vette alapul, bár a második évaddal már elhagyta annak cselekményét és önálló történetté vált. Atwood következő, ugyanúgy Gileádban játszódó regénye a Testamentumok szeptember 10-én fog megjelenni, és versenyben van a Booker-díjért is.

Margaret Atwood

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Hulu bejelentette, hogy a Testamentumokat is fel fogja dolgozni sorozatként. A történet 15 évvel A szolgálólány meséje után játszódik, és három nő sorsa körül bonyolódik – akik mindhárman narrátorok is. Egyikük egy gileádi nő, a másik egy kanadai tinédzser, aki megtudja, hogy Gileádban született, a harmadik pedig az anyasorozat egyik antagonistája, Lydia néni. Ahogy A szolgálólány meséjénél, úgy Atwood a Testamentumoknál is tanácsadó lesz.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya