Hírek

Így csesszünk el egy univerzumot! – Töménytelen Marvel-bejelentés

Ember legyen a talpán, aki követni tudja majd a Marvel érkező sorozatait, spin-offjait és mozifilmjeit. A Disney befektetői napján lehullt a lepel, milyen szuperhős tartalmakkal a következő három évet.

Ha ez alatt a mennyiség alatt nem reccsen meg a Marvel szekere, akkor semmi sem állíthatja meg az óriásbizniszt. 2020 nem csak a koronavírus, de a Marvel hiányának éve is volt. A stúdió két premierjét (Fekete Özvegy, Örökkévalók) mind jövőre tolta, ám már korábban bejelentették, kiterjesztik az univerzumot egy új platformra, a Disney+ streaming-szolgáltatóra.

Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér az egyik új Star Wars-sorozatban

Tegnap azonban a világra zúdították, hány különböző új alkotást terveznek, az eddig bejelentett címeknél pedig új hírek láttak napvilágot. A streamingháború új fejezete előtt az érkező Star Wars-tartalmak mellett a Marvel várható alkotásait is listába szedtük.

 

SOROZATOK

 

WandaVision

Januárban érkezik a szitkom külsőségekkel rendelkező, de sokkal sötétebb tartalommal bíró WandaVision, mely az első Disney+ Marvel-sorozat. Paul Bettany és Elizabeth Olsen visszatérnek Vízió és Skarlát Boszorkány szerepében, és mivel előbbi már nincs életben a sztori alapján, gyanús, hogy semmi sem az, aminek látszik. Egyelőre nehéz körvonalazni, a WandaVision miről fog szólni, de kellemesen elborult rejtélyt ígérnek.

 

The Falcon and the Winter Soldier

Márciusban megláthatjuk, mit kezd a hátrahagyott örökséggel Amerika Kapitány két harcostársa, a Sólyom (Anthony Mackie) és Bucky Barnes (Sebastian Stan), a tél katonája. A Russo-tesók által rendezett kapitányos mozifilmek esztétikáját megtartva prezentálnak mozifilm-minőségű akciójelenetekkel tarkított minisorozatot. A visszatérő karakterek közt láthatjuk Daniel Brühlt, aki a Polgárháború főellensége volt, és Emily VanCampot Sharon Carter képében.

 

Loki

Májusban jön a Loki-sorozat, melytől rengeteg rajongó elalélt. Tom Hiddleston szuperteátrális üzemmódba kapcsolat az előzetesben, a sztoriról azonban nehéz mit mondani egyelőre. A Végtelen háborúban elhalálozott karaktert most egy alternatív idősíkban keltik életre – tehát nem azt a Lokit nézzük, akit eddig megismertünk. Owen Wilson, Richard E. Grant és Gubu Mbatha-Raw egészítik ki az angol színészt.

 

What If…?

Animációs formát ölt a Marvel kísérletező szándékú sorozata. A What If…? olyan „fontos” kérdéseket tesz fel, ami minden hardcore geek fejében megfordult már (vagy nem). Mi lett volna, ha Peggy Carter kapja a szuperszérumot Amerika Kapitány helyett? Mi lett volna, ha nem Úrlordot, hanem Fekete Párducot viszik el egy galaxis körútra gyerekként. Látványosnak tűnő, ám tartalmatlan erőfitogtatásnak tűnik a sorozat egyelőre. De persze mi van, ha nincs igazam?

 

Hawkeye

Szintén jövőre láthatjuk a Sólyomszem spin-offot, melyben Jeremy Renner egy új íjászt képez ki, az ifjú Kate Bishop (Hailee Steinfeld) képében. A projekthez csatlakozott még Florence Pugh, aki a Fekete Özvegy filmben fog megjelenni, Vera Farmiga, illetve a Better Call Saul című sorozatból ismert Tony Dalton.

 

Ironheart + Armor Wars

Két Vasemberhez köthető szériát is kapunk. Az Ironheartban egy fiatal fekete tudóslány, Riri Williams (Dominique Thorne) készít magának szuperpáncélt, az Armor Wars főszerepében pedig a Harcigépként megismert Don Cheadle áll majd, aki egy technokrata disztópia létrejöttét kénytelen megakadályozni.

 

Secret Invasion

Samuel L. Jackson igazán jól érzi magát Nick Fury szerepében, ezért nem volt kérdés, hogy ha felmerül egy Disney+ sorozat, ott a helye. A Secret Invasionben társa lesz Ben Mendelsohn is, aki a Marvel Kapitányban mutatta meg magát. A sorozat az alakváltó skrullok által mért befolyás körül forog majd.

 

She-Hulk

Hulk is csajos formát ölt. Tatiana Maslany, az Orphan Black színésznője zöldül be a sorozat kedvéért. Mark Ruffalo visszatér Bruce Bannerként, de külön érdekes, hogy a 2008-as A hihetetlen Hulkban látott Tim Roth is felbukkan az Abomination nevű szörny megformálójaként.

 

Ms. Marvel

Nem összetévesztendő Marvel Kapitánnyal, a Ms. Marvel egy fiatal lány szuperhőssé válását mutatja majd be. Kamala Khan (Iman Vellani) szuperereje, hogy hosszúra tudja nyújtani végtagjait, és emellett pakisztáni is. A közzé tett kis videóban is a reprezentációra helyezik a legnagyobb hangsúlyt a készítők. A 2021 végén érkező sorozatot a Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk belga rendezőpárosa, Adil El Arbi és Billal Fallah hozzák tető alá.

 

FILMEK

 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ha egy szóval kéne jellemezni A Hangya és a Darázs című, meglehetősen közepes előző alkotást, a „kvantum” ideális lenne. A tudományos blablákat könnyen fedték le ezzel a szóval – így már szinte önironikusnak tűnik a Quantumania alcím a harmadik filmhez. Paul Rudd és Evangeline Lilly mellett Michael Douglas és Michelle Pfeiffer felbukkanására is számíthatunk. A főhős lányát játszó Emma Fuhrmannt azonban lecserélték a legutóbb a Freaky-ben is látott Kathryn Newtonra. A főgonosz Kanget, a hódítót pedig a Lovecraft Country-ból ismert Jonathan Majors játssza majd. Peyton Reed visszatér a rendezői székben.

 

Thor: Love and Thunder

Christian Bale castingja hivatalossá vált, ráadásul a szerepére is fény derült. A méltán elismert walesi színész az istenölő Gorrt kelti életre a Taika Waititi által rendezett negyedik Thor-filmben, ahol Natalie Portman is megragadja a mennydörgés istenének kalapcsát. A film 2022 májusában jön.

 

Black Panther 2

Chadwick Boseman nélkül folytatódik a Fekete Párduc-történet. Ryan Coogler rendezi a második részt, melyben T’Challa karakterét nem castingolják újra, helyette Wakanda világában teszünk újabb merülést. Arról, hogy ki viseli majd a Fekete Párduc nevet, egyelőre nem nyilatkoztak – a film viszont 2022 nyarán debütál.

 

Captain Marvel 2

Rendezőváltás történet Marvel Kapitány frontján. Nia DaCosta (az érkező Kampókéz-remake rendezőnője) váltja Ryan Flecket és Anna Bodent. 2022 novemberében a Brie Larson által alakított Carol Danvers újabb űrkalandját követhetjük.

 

Guardians of the Galaxy Vol. 3 + extra tartalmak

James Gunnt kész forgatókönyve után rúgták ki a Marveltől, mert valaki előhozta régi ízléstelen vicceit. A cancel culture-ből fakadó reakciós viselkedésről már annak idején megemlékeztünk, és jeleztük, mekkora ballépés volt. Ezt bizonyára a Disney is így gondolta, hiszen visszavették a „vállalhatlan” figurát – persze csak miután Gunn tető alá hozta a konkurens DC egyik legújabb moziját, a 2021-ben érkező The Suicide Squadot.

A galaxis őrzői trilógia harmadik része 2023-ban lesz látható, de 2022-re Gunn egy karácsonyi különkiadással is kedveskedik a rajongóknak, mely a Disney+-on debütál. Emellett egy rövidfilmszériát is gyártanak I Am Groot címmel, ha még nem volt elég.

 

Fantasztikus Négyes

A Marvel biztosra akart menni, ezért az új Pókember-filmek rendezőjét, Jon Wattst szerződtette le egy Fantasztikus Négyes rebootra, mely már a sokadik ebben az évszázadban, de az első a stúdió berkein belül, mióta megvásárolták a 20th Century Foxot.

 

A felsoroltakon túl érkezik még az Örökkévalók, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, a Doctor Strange az őrület multiverzumában, valamint a jövőben egy Penge-film is Mahershala Alival. Csak, hogy igazán dús és fojtogató legyen az összkép.

Mivel elsősorban a Sony terméke, ezért nem esett szó a Tom Hollanddal készülő harmadik Pókember-filmről sem, mely szintén agybajos univerzumépítéssel kecsegtet.

Egyre több, korábbi Pókember-kalandokban megjelent színészt jelentenek be a filmre (Alfred Molina Dr. Octopusa és Jamie Foxx Electrója is szerepelni fog), így biztosra vehető, hogy egy multiverzum van készülőben. Tobey Maguire és Andrew Garfield hivatalos bejelentésére azonban egyelőre várnunk kell.

Mindenesetre látszik, hogy a Marvel már lemondott az előremutató, konzekvens építkezésről és csak ejtőzni akar a saját maga által teremtett végtelen lehetőségekben. A feltöredező világ, melyben a történetek is egyre inkább széttartanak, azonban nagy veszélyeket rejt magában. Ki lesz az, aki ezeket mind végignézi? Az elhivatott rajongókon kívül valószínűleg nagyon kevesen.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com