Hírek

Tony Gatlif lesz a Cinefest díszvendége

A 17. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei díszvendége Tony Gatlif  lesz – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az európai cigányság kultúráját tematizáló rendező nemcsak a fesztivál díszvendége lesz, hanem a  nagyjátékfilmes versenyprogram zsűrijének elnöke is. Az algír-francia alkotó emlékezetes filmjei közé tartozik egyebek mellett a Gadjo Dilo, a Transylvania, a Latcho Drom, illetve az idén Cannes-ban bemutatott Tom Medina. Gatlif a CineFest nyitóünnepségén veszi át az elismerést.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A 17. CineFest nagyjátékfilmes versenyprogram zsűrijének további tagjai Kollarik Tamás, Kucsera Tamás Gergely, Nagy Dénes és Tomás Pavlícek. A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 10 és 18. között szervezik. Bővebb információ az eseményről a fesztivál hivatalosan weboldalán található.

(Forrás: MTI)

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.