Hírek

Top 10 folytatás, amit várunk 2020-ban

Nehéz, de nem lehetetlen a sequel, prequel, reboot és remake halmazban megtalálni az ígéretes filmeket. Összeszedtük azt a 10 alkotást, amire mi idén szívesen ülünk majd be a mozikba. Szubjektív listára fel!

Hollywood továbbra sem hagy fel a folytatásokkal, és bár sokszor értelmetlen bőrlehúzásnak tűnik egy-egy új projekt, vannak filmek, amiket érdemes várni idén is. Íme a top 10-es folytatásos listánk helyenkénti csúsztatással.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

 

Hang nélkül 2. (március 19.)

Ismét beült a rendezői székbe John Krasinski, hogy elkészítse a 2018-as év egyik legjobb horrorjának folytatását. A Hang nélkül egyszerűnek ígérkező alaptörténete valójában komplex családi drámát rejt erős alakításokkal mind Krasinski, mind felesége Emily Blunt részéről. És bár a csend és hang játékára épülő horror nem mentes az apróbb hibáktól, mi még az évzáró különc különdíjas listánkba is betettük. Aki látta, tudja jól, hogy van értelme és helye a folytatásnak, főleg, hogy egyes lyukakat is betöm majd a mű. Blunthoz ráadásul csatlakozott Cillian Murphy és Djimon Hounsou is.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (április 9.)

Ha csökken is a számuk, továbbra is készülnek aranyos és értékes gyerekfilmek, amelyek tökéletesen élvezhetőek az idősebb korosztály által is. Ilyen volt 2 éve Will Gluck élőszereplős-CGI állatos családi filmje is, a Nyúl Péter. A rendező most visszatért, hogy tovább mesélje a nyuszik kalandjait Beatrix Potter eredeti művei alapján. Domhnall Gleeson és Rose Byrne visszatérnek, ahogy Margot Robbie és Elizabeth Debicki hangja is ismét felcsendül.

Spirál: Fűrész hagyatéka (május 14.)

Biztos sokan lemondtak már a Fűrész franchise-ról, hiszen a mostani alkotással már a 9. darabnál járunk, a Spirál mégis több szempontból is ígéretesnek tűnik. Ugyan mind a rendezői székben, mint a forgatókönyv mögött olyanok állnak, akik több korábbi, kevésbé jól sikerült Fűrész-filmeket adtak ki a kezükből, legalább nem idegenként ugranak a projektbe. A film ráadásul komoly színészi gárdát szedett össze Chris Rock, Max Minghella és Samuel L. Jackson vezetésével. De az előzetes alapján mégis csak a történet az, ami horogra akaszt: egy őrült sorozatgyilkos rendőröket gyilkol. Őt próbálja levadászni Rock és Minghella nyomozó párosa, míg Jackson amolyan magányos farkasként ered a gyilkos után. A gusztustalan és sokszor ezért nevetségesbe hajló testrészcsonkítást felváltja egy komplex nyomozós thriller, amely persze nem hagyja teljesen hátra a jól ismert elemeket.

Doktor Szöszi 3. (május)

Azt hiszem most jön az, hogy a lista természetesen szubjektív vélemény egy embertől, nem képviseli az egész szerkesztőséget. Én mindenesetre kíváncsian várom, mit hoz össze Reese Witherspoon, az első film két írónője és Jamie Suk, aki mindössze egy szem rövidfilm után kapta ezt a lehetőséget. Ha a korábbi folytatás (a 2009-es filmet hagyjuk) nem is volt jó, az első film igazi guilty pleasure alkotás, amely jó érzékkel kevert több műfajt is. Közel 20 év telt el azóta, Witherspoon karrierje során megannyi komolyabb alkotással bizonyította már tehetségét, a nők hollywoodi helyzete pedig a mai napig égető téma, így szinte kizárt, hogy ne egy releváns művel álljanak elő a készítők. Noha egyelőre a történetről nem tudni, a május pedig kicsit közeli ahhoz, hogy még egy előzetes se legyen a filmhez, én reménykedem, hogy ha nem is két hónap múlva, de még idén ismét a tárgyalóterembe kerül Elle Woods.

Wonder Woman 1984 (június 4.)

A 2017-es Wonder Woman után tűkön ülve várjuk, mit is kezd a rendezői székbe visszatérő Patty Jenkins a 80-as évekbe ültetett Dianaval. Természetesen Gal Gadot is visszatér a címszerepre, ahogy Chris Pine és Robin Wright is. A film leginkább Wonder Woman és Cheetah (Kristen Wiig), valamint Max Lord (Pedro Pascal) harcáról szól majd, de pontos történetet itt sem tudunk egyelőre. A látványvilágra biztos nem lesz panaszunk, a hangulat tökéletesítésére pedig ott van Hans Zimmer, aki a mű zenéjét szerezte.

Szellemirtók: Az örökség (július 9.)

Ha valaki el is ment a mozikba érte, valószínűleg azok is szívesen elfelejtenék a női gárdával újrakészített Szellemirtókat. Az új folytatás már sokkal jobbnak tűnik kezdve azzal, hogy a rendezői székben az eredeti film direktorának fia, Jason Reitman ül. A történet két gyerekről szól, akik nagyapjuk hagyatéka között lelnek rá a múlt kincseire. A nosztalgiát okosan és remélhetőleg hatásosan meglovagoló filmben egyébként a régi nagyok mind visszatérnek: jön Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver és Ernie Hudson. Újoncként pedig itt lesz nekünk Paul Rudd, Mckenna Grace és Finn Wolfhard.

Bill & Ted Face the Music (augusztus)

Már gyakorlatilag Keanu Reeves önmagában is elég ok lenne rá, hogy várjuk a középkorú duó vígjátékát, de a film úgy tűnik, tényleg jó is lesz. 1989 és 91 után ismét összeállt Reeves és Alex Winter, hogy tovább meséljék a középiskola óta jó barátok történetét. A mára már gyerekes és valamicskét megöregedő páros továbbra sem adja fel a zenélést, az univerzum pedig ismét fontos feladatot bíz rájuk. A film eredeti címe egyébként Bill & Ted Face the Music.

 

King’s Man: A kezdetek (szeptember 17.)

Ha nem is konkrét folytatás (arra még egy kicsit várni kell), de helye van a listán Matthew Vaughn legújabb angol titkosszolgálatos filmjének, amely ezúttal a Kingsman eredettörténetét hozza el a nézőnek az 1900-as évek elejéről. A háborús elemekkel tarkított akciófilm továbbra is humoros, pimasz és ötletes olyan nevekkel a szereplőgárdában mint Ralph Fiennes, Aaron Taylor-Johnson, Stanley Tucci, Matthew Goode, Gemma Arterton és Harris Dickinson.

Nincs idő meghalni (november)

A koronavírus miatt novemberre tolt legújabb, 25. James Bond szintén nem folytatás a hagyományos értelemben, de nem maradhatott le a listáról. Daniel Craig utoljára bújik Bond bőrébe, a történet pedig lezárja az elmúlt évek 007-es kalandjait a Spectre szervezettel. A szokásosan baromi látványosnak ígérkező filmet Cary Joji Fukunaga rendezi, a forgatókönyvet pedig legutóbb a hihetetlenül zseniális Phoebe Waller-Bridge turbózta fel egy kicsit. Craig mellett visszatér Léa Seydoux, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Christoph Waltz és Ralph Fiennes, a főgonosz szerepében pedig Rami Maleket találjuk.

Amerikába jöttem 2. (december)

Ha nincs A nevem Dolemite, meg se fordulna igazán a fejemben, hogy lázba hozzon Eddie Murphy klasszikusának folytatása. A méltatlanul kevéssé éltetett vígjáték azonban erős visszatérés volt a színésznek, ráadásul a filmet rendező Craig Brewer készíti a 88-as eredeti folytatását is. A történetben Akeem ismét Amerikába érkezik, hogy megkeresse a fiát, akiről eddig azt se tudta, hogy létezik. Murphy mellett Wesley Snipes is visszatér, aki szintén brillírozott a Dolemite-filmben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.