Hírek

Már forog a Top Gun 2: itt az első kép

Top Gun: Maverick, Tom Cruise
Top Gun: Maverick, Tom Cruise (Fotó: Instagram)

Úgy tűnik, Tom Cruise-nak ismét hiányzik a sebesség, hiszen megkezdődtek a valaha volt ikonikus Top Gun folytatásának munkálatai. Ezt maga a főszereplő, Tom Cruise jelentette be Instagram profiljában.


Hirdetés

Az 1986-os Top Gun tette világhírűvé annak idején Tom Cruise-t. Az ő nevét tudjuk egyedül egyelőre a színészek közül. Ő azonban megtartja a régi karakterét, Pete Mitchellt, vagyis Mavericket, a kor azonban változik. Az akkor még menőnek számító vadászgépek helyét felváltják a drónok, az új technikákat pedig az új bevetések.

Mindenki a fedélzeten

Az eltelt 33 év ellenére sok név ugyanaz a stábban. Ugyanaz a Jerry Bruckheimer végzi például a produceri feladatokat, aki az első filmben, ahogy a ’80-as évek szintipop zenéjét is megörökítő német zeneszerző, Harold Faltermeyer is csatlakozott a csapathoz. A forgatókönyvet Peter Craig írta, aki a télen bemutatott 12 katona óta minden bizonnyal kicsit otthonosabban mozog ebben a világban. Az időközben sajnos elhunyt Tony Scott helyett a negyvenes éveiben járó Joseph Kosinski ül a rendezői székbe, aki a Tron: Örökség direktoraként lehet ismert idehaza.

via GIPHY

Tom Cruise csütörtökön posztolt egy vadászpilótás képet, rajta a ’86-os film legendássá lett szófordulattal: „feel the need” (for speed) – ami a magyar szinkronban a jóval fantáziátlanabb „mert annyira hiányzik a sebesség” fordítást kapta. A lényeg a lényeg, a Top Gun: Maverick jövő júliusban érkezik a mozikba világszerte.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu