Hírek

Már forog a Top Gun 2: itt az első kép

Top Gun: Maverick, Tom Cruise
Top Gun: Maverick, Tom Cruise (Fotó: Instagram)

Úgy tűnik, Tom Cruise-nak ismét hiányzik a sebesség, hiszen megkezdődtek a valaha volt ikonikus Top Gun folytatásának munkálatai. Ezt maga a főszereplő, Tom Cruise jelentette be Instagram profiljában.

Az 1986-os Top Gun tette világhírűvé annak idején Tom Cruise-t. Az ő nevét tudjuk egyedül egyelőre a színészek közül. Ő azonban megtartja a régi karakterét, Pete Mitchellt, vagyis Mavericket, a kor azonban változik. Az akkor még menőnek számító vadászgépek helyét felváltják a drónok, az új technikákat pedig az új bevetések.

Mindenki a fedélzeten

Az eltelt 33 év ellenére sok név ugyanaz a stábban. Ugyanaz a Jerry Bruckheimer végzi például a produceri feladatokat, aki az első filmben, ahogy a ’80-as évek szintipop zenéjét is megörökítő német zeneszerző, Harold Faltermeyer is csatlakozott a csapathoz. A forgatókönyvet Peter Craig írta, aki a télen bemutatott 12 katona óta minden bizonnyal kicsit otthonosabban mozog ebben a világban. Az időközben sajnos elhunyt Tony Scott helyett a negyvenes éveiben járó Joseph Kosinski ül a rendezői székbe, aki a Tron: Örökség direktoraként lehet ismert idehaza.

via GIPHY

Tom Cruise csütörtökön posztolt egy vadászpilótás képet, rajta a ’86-os film legendássá lett szófordulattal: „feel the need” (for speed) – ami a magyar szinkronban a jóval fantáziátlanabb „mert annyira hiányzik a sebesség” fordítást kapta. A lényeg a lényeg, a Top Gun: Maverick jövő júliusban érkezik a mozikba világszerte.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya