Hírek

Premierdátumot kapott a Top Gun 2

Top Gun (1986)
Top Gun (1986)

Tony Scott kultuszfilmjének folytatását 33 évvel az eredeti bemutatója után láthatjuk. Azonban azt még nem tudjuk, hogy szükségünk van-e egy második Top Gunra.

Hollywood még mindig a nosztalgiahullámon lovagol. A különböző feldolgozások (Szellemirtók, Robotzsaru) és kései folytatások (Mad Max: A harag útja, Jurassic World, Szárnyas fejvadász 2049) idejében már semmin nem lepődünk meg. Tom Cruise azonban nem olyan figura, aki előszeretettel nyúl vissza régi filmjeihez. A Mission: Impossible-sorozaton kívül egyik filmjének sem készült még második része, így egészen kíváncsiak vagyunk, miért gondolja fontosnak a tökös pilóták visszatérését.

Top Gun (1986)

A Top Gun: Mavericknek keresztelt filmbe egyelőre csak Tom Cruise a biztos pont – viszont ő annyira biztos, hogy karakteréből címszereplő lett. A jelenlegi legnagyobb esélyes a rendezői posztra az a Joseph Kosinski, aki már dolgozott együtt Cruise-zal a Feledés című sci-fin. Ezen kívül neki köszönhetjük még a szintén kései folytatásnak számító Tron: Örökséget. Mivel Cruise produceri teendőket is ellát filmjein, mindig fontos számára, hogy olyan rendezőt válasszon, akikkel megfelelően együtt tud működni. Edward Zwicket Az utolsó szamuráj miatt hozta be a Jack Reacher: Nincs visszaúthoz, míg Christopher McQuarrie-t a Jack Reacher első részében zajlott közös munka nyomán ajánlotta a Mission: Impossible – Titkos nemzetre. Kosinski végleges kiválasztása ezek után több mint valószínű.

A 2012-ben elhunyt Tony Scott rendező hiánya biztosan tetten érhető lesz a folytatásban.

A Top Gun ugyanis elhíresült arról, hogy mai szemmel már rengeteg kínos és erőltetett jelenet van benne. Ezen elemek hozzátesznek a film kultstátuszához, de mellette a bűnös élvezet kategóriába is taszítják. Kérdés, hogy mennyi stílusjegyet tartanak meg az eredeti filmből és mennyire kívánják modernizálni a 80-as évek hangvételét?

A Top Gun: Maverick amerikai premierje 2019. július 12.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com