Hírek

Kukába került Louis CK filmje

Törölték az I Love You, Daddy premierjét pár órával a bemutató előtt és hivatalosan is bejelentették, hogy nem fogják forgalmazni a filmet.

A New York Times leleplező cikke hatására “váratlan eseményekre” hivatkozva törölték az I Love You, Daddy premierjét. A film rendezőjét és íróját, Louis CK standup komikust is utolérte a világon átsöprő szexuális zaklatás botrányhullám. A magyar származású Louis CK-t öt nő is szexuális zaklatással vádolta, akik előtt maszturbált. Bár korábban is pletykáltak róla, hogy szexuálisan visszaélt kolléganőivel szemben, most hozták először nyilvánosságra a pontos eseményeket, így Louis CK is megtapasztalhatta a szakmai megtorlást, ami Kevin Spaceyre vagy Harvey Weinsteinre is lesújtott.

A premier elmaradását követő napon

az Orchard hivatalosan is bejelentette, hogy eláll a film forgalmazásától.

Az I Love You, Daddy már korábban is vitákat váltott ki és káros műnek tekintették a vásznon kialakuló románc két szereplője miatt, akik egy idős filmkészítő és vágyai tárgyát képező 17 éves zsenge lány. A John Malkovich és Chloë Grace Moretz által megformált karakterek közötti jelentős korkülönbség még nem lenne akkor gond, de a film többször is vicc tárgyává tette a gyerekek elleni erőszakot.

A megjelent cikk óta megszüntették Louis CK HBO-s projektjeit, levették a csatorna prémium szolgáltatásából a Lucky Louie-t, továbbá nem vehet többet részt a Night of Too Many Stars jótékonysági sorozaton sem. A Louie vígjáték sorozatot előállító FX Networks pedig felülvizsgálatot indított a komikus ellen.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com