Hírek

Történelmet írt a Fear the Walking Dead

fear_the_walking_dead_2A sorozat minden idők legnézettebb premierje lett az amerikai kábeltelevíziózásban, 10,1 millió nézővel. A Top5 világpremierből három az AMC sorozata.

A Fear the Walking Dead premierjét az Egyesült Államokban (2015. augusztus 23. 21:00 óra, a keleti part idő szerint) 10,1 millióan* követték, ezzel az AMC abszolút kábeltelevíziós történelmet írt. Minden vizsgált célcsoportban első lett a Fear the Walking Dead, a kiemelt 18-49-es korcsoportban 6,3 millióan* ültek a képernyők előtt.

Az eddigi öt legnézettebb sorozatpremierből három az AMC gyártása:
1.: Fear the Walking Dead (2015),
2.: Better Call Saul (2015),
5.: The Walking Dead (2010).

„Köszönettel tartozunk Robert Kirkmannak, Dave Ericksonnak, a briliáns vezető producereknek, a teljes szereplőgárdának és az egész stábnak” – ezekkel a szavakkal gratulált a FEAR alkotóinak Charlie Colliers, az AMC és a SundanceTV elnöke az amerikai nézettségi adatok közzétételekor. Külön kiemelte, hogy egyetlen este alapján igazán nehéz feladat értékelni egy induló sorozat teljesítményét, de a mindent elsöprő nézettségi adatok és a közösségi felületeken mért aktivitás magasan kiemeli a társ-sorozatot a mezőnyből. „Mindez természetesen a rajongók nélkül sosem lett volna elérhető, hiszen az ő szenvedélyük vezethet csak ilyen figyelemre méltó eredményekhez” – tette hozzá Collier.

A Fear the Walking Dead első évada hat részből áll. 2016-ban 15 új résszel folytatódik a széria. A sorozat az Egyesült Államokon kívül egy időben 125 országban rajtolt el, köztük Magyarországon.

*Forrás: Nielsen Fast Nationals L+SD (8/23/15). Rankings 1993-to date, (Live only to 2006, L+SD 2007 to date), M-Su 8p-11p (Start).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com