Hírek

Tovább nő Kevin Feige hatalma

Kevin Feige-t a Marvel kreatív vezetőjének nevezték ki.

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke volt a teremtő elme az MCU, tehát a Marvel Cinematic Universe mögött – a filmtörténet egyik legsikeresebb vállalkozása mögött, ami a VasembertőlVégjátékig egy addig ismeretlen méretű mozifilmes világot hozott létre az amerikai popkultúra legismertebb hőseivel.

Feige most szintet lép: kinevezték, megmaradó mozfilmes elnöki pozíciója mellett, Chief Creative Officernek a teljes Marvel márkanévhez. Mint „kreatív vezető”, Feige koordinálja ezentúl a Marvel történeteit nem csak a mozivásznon, de a sorozatokban, az animációban, online és a képregényekben is – írja a Variety.

A Marvel Television és a Marvel Family Entertainment egyúttal beolvad a Marvel Studios márkanév alá.

Jelzi az anyacég, a Disney irdatlan méreteit, hogy Feige – ez a filmtörténeti jelentőségű alak, napjaink egyik legnagyobb, habár vitatott hatású filmipari elméje, akinek örök helye lesz a lexikonokban – még így is legfeljebb harmadvonalas tisztségviselő a cégen belül. Feige a Walt Disney Studios társelnökének és kreatív vezetőjének, Alan Hornnak jelent, és emellett Alan Bergman társelnöknek is. Fölöttük pedig ott trónol az az ember, aki a Marvel és a Star Wars és az élőszereplős Disney filmek mellett a teljes birodalomért felel, és akit egyszer a Rockefellerek, Ford, Bill Gates és Steve Jobs mellett fognak emlegetni: Robert Iger elnök-vezérigazgató.

A Variety azt írja belsős forrás alapján: még nem hoztak új döntéseket sem a futó, sem a tervezett Marvel projektekről, és Feige egyenként értékeli majd át őket. Feige jelenleg több olyan sorozaton is dolgozik, amelyek a frissen induló Disney Plus streaming szolgáltatásba kerülnek majd, és olyan karaktereken alapulnak, mint Loki, Sólyomszem és A Tél Katonája.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya