Hírek

Továbbra sem túl meggyőző Will Smith orkos akciófilmje – Újabb Bright előzetes

Újabb előzetest kapott a Netflix Bright címen futó fantasy-akciófilmje, mi pedig továbbra sem várjuk igazán. A Will Smith és Joel Edgerton főszereplésével készülő David Ayer film sajnos könnyen a Suicide Squad nyomdokaiba léphet.

Ismét együtt dolgozik David Ayer és Will Smith. A Suicide Squad hatalmas bukása miatt azonban ez éppenséggel nem ad túl sok okot a bizakodásra. A Bright szintén akciófilm lesz, ráadásul az előzetes alapján a képi világ is kísértetiesen hasonlít a 2016-os képregényfilmre. És az is biztosnak tűnik, hogy nem a humor fogja a hátán vinni a kicsit összevisszának ható alkotást.

A forgatókönyvet egyébként Max Landis írta, akinek a BeSZERvezve, a Gyilkos páros és a Victor Frankenstein filmeket köszönhetjük.

A Bright története fantasy alapokra épül: emberek és mesebeli lények (orkok és tündérek) közösen élnek a földön. A történelemben először egy ork is belép a NYPD-be, azaz a New York-i rendőrségbe. Az orkot alakítja Joel Edgerton, míg annak embertársát Will Smith. Kettejük nézeteltérései övezik az akcióban gazdag cselekményszálat.

Smith és Edgerton mellett láthatjuk még Noomi Rapace-t, Edgar Ramírez-t, Happy Anderson-t és Jay Hernandez-t is.

A Bright december 22-én kerül a Netflix-re, reméljük végül nem lesz igazunk és egy jó filmet kapunk így karácsonyra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.