Hírek

Trailerek félidőben

Bár még csak szerda van, nézzük gyorsan át, milyen előzeteseket láthattunk eddig a héten. Ryan Gosling Drive!-ja kihívóra akad, életrajzi filmet kap az igazi Rocky Balboa, Kevin Bacon szexet visz egy házaspár életébe, de itt van a legújabb Thor előzetes is, sőt Kathryn Bigelow friss alkotása, a sokadik Transformers, egy újabb anime- és egy Stephen King-adaptáció, valamint a Twin Peaks is trailert kapott. Kukkants bele velünk, mi is vár ránk!

Baby Driver (r: Edgar Wright)

Chuck (r: Philippe Falardeau)

Detroit (r: Kathryn Bigelow)

Transformers – The Last Night (r: Michael Bay)

Fullmetal Alchemist (r: Fumihiko Sori)

Thor: Ragnarok (r: Taika Waititi)

I Love Dick (alkotó: Jill Soloway)

The Mist (A köd) (alkotó: Christian Torpe)

Twin Peaks (alkotók: Mark Frost, David Lynch)

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya