Hírek

Trilógia lesz a Hellboyból?

Hellboy-12-1024x768Bár az elmúlt nyáron felröppentek az első pletykák a Hellboy harmadik részének terveiről, a projekt még mindig elég távol áll a megvalósítástól. A várakozást megunva az IGN-nek adott interjújában a címszerepet alakító Ron Perlman annak a hitének adott hangot, hogy előbb-utóbb a mozikba kerül a vörös színű, kemény öklű hős kalandjainak záró darabja.

A korábbi két Pokolfajzat film főszereplője a beszélgetés során elismerte, hogy a Hellboy II – Az Aranyhadsereg forgatása után Guillermo del Toro rendezővel együtt úgy hagyták el a stábot, hogy soha többet nem készítenek folytatást, azonban az idő múlásával rá kellett ébrednie arra, hogy del Toro mindvégig trilógiában gondolkodott. Elmondása szerint a mexikói származású direktornak nagyon határozott elképzelései vannak a történet lezárásáról, amely epikus méreteinél fogva moziért kiáltana. „Tartozol a világnak azzal, hogy befejezed a trilógiát!” – nyomatékosította mondandóját a színész.

Perlman óhajára talán a Universal stúdió döntéshozói is felfigyelnek, Pokolfajzat első kalandja ugyanis 2004-ben 99 millió dollárt fialt, a 2008-as folytatás pedig meg sem állt a 160 millió dolláros összbevételig a pénztáraknál.

Természetesen kérdés még, hogy ha a közeljövőben valóban elkészül a befejező rész, vajon újra Magyarországon forgat-e a Hellboy stábja? Ami biztos, hogy a Korda Filmparkban állnak még New York utcájának díszletei…

Avatar

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya