Hírek

Trilógiává bővítené Denis Villeneuve a Dűnét

A Deadline értesülései szerint trilógiaként zárná le a jelenleg mozikban futó Dűne-sztorit a rendező, Denis Villeneuve – mégpedig A Dűne messiása című Frank Herbert regény adaptációjával.

A harmadik rész folytatja a saga történetét, és várhatóan Villeneuve és Jon Spaihts közösen írják majd a forgatókönyvet. Bár a stúdió hivatalosan még nem jelentette be a harmadik rész fejlesztését, a rajongók továbbra is reménykedhetnek a trilógia befejezésében. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy A Dűne Messiását adaptálják a filmvászonra: a 2003-as A Dűne gyermekei című minisorozat nagyrészt a regényből merített.

A Dűne: Második rész előzetese a napokban érkezett meg és robbantotta le a rajongók fejét.

Hogy a film milyen sikert fut be a kasszáknál, meghatározó lesz egy esetleges harmadik felvonás számára. Az első epizód a pandémia idejében is jelentős összeget volt képes termelni (hiába a mozis bemutatóval egyidejű HBO Max premier), így egyelőre úgy tűnik, nem kell félteni a trilógia befejező részét.

A Dűne: Második rész november 2-án érkezik a hazai mozikba. A film igazi sztárgárdát vonultat fel, az alábbi színészek mind megjelennek Denis Villeneuve alkotásában: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Florence Pugh, Christopher Walken, Stellan Skarsgard, Zendaya, Dave Bautista, Léa Seydoux, Austin Butler és Javier Bardem.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!